Diari Més

Laboral

La plantilla demana a l'Hospital que acceleri la signatura del nou conveni

Pendent que, abans del 15 d’octubre, el preacord sigui definitiu i entri en vigor, el Comitè d’Empresa reclama el document final

Una imatge d'arxiu de les instal·lacions de l'equipament sanitari.

La plantilla demana a l'Hospital que acceleri la signatura del nou conveniOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Treballadors de l’Hospital Sant Joan demanen a la societat municipal «celeritat» en la redacció i lliurament al Comitè d’Empresa del conveni laboral 2017-2019 pel qual plantilla i centre sanitari van tancar un preacord el passat juliol i que es troba, actualment, pendent del text definitiu i, per tant, també de la signatura que el validi. Ambdues parts s’havien donat de marge fins a mitjans d’octubre per completar el tràmit. Encara sense el document a les mans, la plantilla entén que «les vacances i tot plegat poden haver influït en això» però recorda que «necessitarem uns dies per revisar el conveni, un cop l’empresa ens l’hagi fet arribar, i per poder així firmar-lo». I preveu «complicat que es compleixi el termini» del 15 d’octubre si «a aquestes alçades no hem tingut notícia de moviments», explica la presidenta del Comitè d’Empresa del Sant Joan, Alicia Martín.

El col·lectiu lamenta que, tot el que es va acordar al juliol, «no entrarà en vigor fins que no hi hagi la signatura final», cosa que «ens afecta molt negativament» pel que fa a qüestions com ara «l’increment salarial de l’1% que s’havia aprovat amb caràcter retroactiu». I avisa que, «amb ben poca cosa, hauríem de fer una altra ampliació de la ultra activitat, que és un extrem a què els treballadors no voldríem arribar perquè no és necessari». Per això, i malgrat que «hem demanat que el més aviat possible ens lliurin el document, però no ho han fet», des del Comitè d’Empresa esperen «que això s’activi i es pugui fer el més aviat possible».

Judici per les DPO

En una altra qüestió relativa a les condicions laborals, els professionals del Sant Joan esperen el judici per les retribucions variables per objectius (DPO) corresponents al 2016 i que no han ingressat, el qual tindrà lloc el 17 d’octubre. Tot just fa uns dies, un laude del Departament de Treball donava la raó al col·lectiu en aquest capítol, on la societat municipal «disposa de dos mesos» per recórrer el que representaria el desemborsament de 2,3 milions d’euros. Sobre aquest tema, fonts del Sant Joan es limitaven a apuntar recentment que «s’està analitzant el detall del laude». A l’espera del judici, des del Comitè d’Empresa precisen que «des que vam signar el preacord del conveni no hem tornat a tenir cap resposta per part de l’empresa. Nosaltres sí que hem enviat cartes demanant que ens donin el propi conveni, demanant també mantenir algunes reunions, però l’empresa en cap moment s’ha adreçat al Comitè per a res». Els treballadors tenen la convicció que «el fet que el consorci –entre Generalitat i Ajuntament i que agafarà les regnes del Sant Joan al gener del 2018– estigui gestant-se està aturant moltes altres coses. I es tracta de posar ordre a l’empresa, que és el que hem demanat sempre».

Coincidint amb l’anunci, per part de treballadors de Ginsa, de mobilitzacions per mantenir els 350 llocs de feina, des del Comitè d’Empresa del Sant Joan subratllen que «fem costat a totes llums a Ginsa i la resta d’empreses perquè tenim un front comú. No tenim res guanyat ni molt menys i compten amb nosaltres».

tracking