Diari Més

Foment té «voluntat» d'il·luminar la variant, però sense calendari

El Ministeri referma el compromís de restablir l’enllumenat de la T-11 al seu pas per Reus tot i que no aporta dates per a la reposició del cablejat sostret

Una imatge d'un dels acessos al municipi des d'aquesta via.

Foment té «voluntat» d'il·luminar la variant, però sense calendariOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Foment repararà l’enllumenat dels trams de la T-11 al pas per Reus, on cablejat sostret dels fanals que il·luminen la via els manté fora de funcionament des de fa mesos, però no ha previst encara un calendari per a executar les feines necessàries. Fonts de la subdelegació del Govern a Tarragona asseguren, després que la Cambra de Reus comuniqués a principis de mes que havia fet arribar dues cartes al Director General de Carreters i al Subdelegat del Govern a la demarcació per posar el focus sobre «la seguretat de milers d’automobilistes que circulen diàriament» per la variant, que «existeix la voluntat de resoldre» la situació tot i que, «de moment, no hi ha cap data» per a fer-ho «ni més novetats» en aquest sentit.

La manca de llum afecta la via en diferents punts paral·lels al municipi, tot i que alguns d’ells com l’accés per Bellissens han recuperat en els darrers mesos una part del cablejat que van perdre. Altres, però, estan pendents que es reposi el material per tornar a dur a terme les connexions que permetien d’inici il·luminar la carretera.

En un comunicat enviat als mitjans, la Cambra de Reus posava de manifest el passat 4 de setembre que la variant, una «important via de comunicació» està, «en bona part del seu recorregut, a les fosques des de fa mesos arran dels continus robatoris de cable que s’han produït a la xarxa de subministrament». El president de l’ens cameral, Isaac Sanromà, apuntava en la mateixa nota que «una variant d’aquesta importància, amb la densitat de trànsit que registra i amb interseccions tan concorregudes com són les carreteres d’Alcolea, Salou, Bellissens, Tarragona o Montblanc no pot tenir aquestes deficiències en la il·luminació» perquè, més enllà de la qüestió purament estètica, «hi ha en joc la seguretat». I subratllava que «l’enllaç de l’Aeroport de Reus amb la carretera de Tarragona en aquestes dates registra un notable augment de circulació de vehicles, especialment de transport públic» en forma de l’increment de les freqüències, per exemple, en les connexions de bus entre Reus i Tarragona.

Recuperar la totalitat del servei

Des de la Cambra de Reus concretaven també la consideració que «no pot ser que el resident o el visitant arribi per carretera a Reus enmig de la foscúria» i Sanromà apuntava, en to irònic, que «més d’un deu pensar que s’ha posat a la gola del llop». Per tot plegat, l’ens reclamava al Ministeri de Foment celeritat a l’hora de restablir en la seva totalitat la il·luminació de la variant. Una millora que, pel que sembla, no tindrà lloc a curt termini tot i haver arrencat inicialment en «els punts més crítics».

tracking