Diari Més

Societat

Reus mostra «l'orgull de ser bressol» d'ensenyament, esport i cultura

Els Guardons de la Ciutat distingeixen set entitats i col·lectius per la seva tasca i aportació al municipi

Els col·lectius que van rebre mencions, al saló de plens.

Reus mostra «l'orgull de ser bressol» d'ensenyament, esport i culturaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ensenyament, la cultura i l’esport de Reus van viure ahir un vespre especial amb la celebració de l’acte de lliurament dels Guardons de la Ciutat, que enguany han distingit fins a set persones i entitats locals com a «reconeixement a la seva tasca» i «expressió de la ciutat, amb una sola veu, de l’orgull de ser bressol de projectes i iniciatives de gran volada», explicava l’alcalde, Carles Pellicer. En una cita conduïda per la música Rut Anguita, membre del trio Afer Dark i que va interpretar el tema Camins de Sopa de Cabra, Pellicer subratllava aquest 2017 l’«abast més ampli» de l’acte «en coincidir amb Reus Capital de la Cultura Catalana».

Entre els qui han rebut una de les mencions honorífiques que es van atorgar ahir hi ha el Ball de Prims, «per la seva aportació com a element del Seguici festiu», i des d’on Lídia Rull i Mar Amorós feien el reconeixement «extensible a totes les danses tradicionals de la nostra ciutat». I el Drac de Reus que, en la mateixa línia, ara inicia les celebracions del seu 25è aniversari, i on Lídia Vila destacava la gran «personalitat d’un element molt estimat». En el capítol esportiu, el president del Club Esportiu Santes Creus, Ramon Alabart, feia públic ahir «l’orgull i la il·lusió» del que considera una «gran família», distingida per la «formació esportiva i humana». Al seu torn, Mònica Balsells recollia el Guardó atorgat al Reus Deportiu pels darrers èxits en forma de la vuitena Copa d’Europa i recordava que «Reus porta l’hoquei al seu ADN, i també al revés». L’Escola Prat de la Riba, que ara acaba de fer 100 anys d’història «dedicant-se als nens i nenes de Reus amb una feina magnífica»; la Banda-Cobla Pare Manyanet, que agraïa «els qui l’han fet créixer»; i la Fundació Mossèn Frederic Bara i Cortiella per l’«acompanyament en el creixement de les persones sense recursos».

El nom a l’estic, el joc i el cor

Pellicer donava per tancat l’acte recordant unes paraules del pediatre reusenc Alexandre Frias, fill il·lustre del municipi i a la casa natal del qual ahir es descobria una placa d’homenatge. «Els reusencs tenim la sort de viure en un paisatge tocat pel vent i per la llum del qual ens parlava Frias i sense el qual no es pot entendre l’obra de Gaudí o la de Fortuny», apuntava l’alcalde, que celebrava també els èxits del Reus Deportiu i donava les gràcies als jugadors per «dur el nom de Reus en l’estic, en el joc i en el cor».

tracking