Diari Més

L'Ajuntament es gastarà uns 80.000 euros en l'enllumenat de Nadal

El consistori ha tret a concurs el contracte en quatre lots, un dels quals és per l’arbre de la Mercadal

L'arbre nadalenc lluminós que ocupa el centre de la plaça del Mercadal.

El Nadal torna a il·luminar ReusGerard Faiges

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Reus va obrir ahir a concurs el contracte de subministrament de l’enllumenat ornamental de Nadal, pel qual ha fixat un límit de despesa de 81.312 euros amb IVA inclòs. La decisió dels responsables municipals es basarà sobretot en l’oferta econòmica –representa un 60% del pes en la tria–, però també en criteris de disseny i originalitat –un 15%–, de vistositat i estètica –un altre 15%– i de creativitat –un 10%.

Les empreses que presentin ofertes per la licitació –tenen temps fins el proper 4 d’octubre– competiran per endur-se un o més dels quatre lots en què es divideix el contracte per les llums nadalenques. El lot més car –32.428 euros de límit– correspon al lloguer i la instal·lació de 361 guirnaldes de 10 metres de llarg per col·locar als 89 arbres del Tomb de ravals (concretament als carrers Llovera, Prat de la Riba, Sant Joan i als ravals de Jesús, Martí Folguera, Robuster, Sant Pere i Santa Anna), entre altres espais de la ciutat.

L’arbre de Nadal, 18.150 euros

Un altre és el del lloguer i la instal·lació de l’arbre de la Mercadal, pel qual s’hi invertiran un màxim de 18.150 euros. S’especifica que ha de tenir un mínim de 10 metres d’alçada. L’altre són els motius i elements d’enllumenat nadalenc per les places del centre, que inclou les places Prim, Mercadal i els 5 arbres dels carrers Ample/Pintor Fortuny, amb un import total de 16.940.

Finalment, la partida més petita correspon a la il·luminació dels barris de la ciutat. El lot té un preu màxim de 13.794 euros i inclou la instal·lació de 45 motius amb una amplada mínima de 4 metres als diferents carrers de fora del centre de Reus.

El 2015 van costar 41.875

Aquesta serà la primera vegada, almenys en els darrers anys, que l’Ajuntament de Reus treu a concurs el contracte pel subministrament de les llums de Nadal de la ciutat. En anteriors anys, les partides per aquest servei es contractaven separadament, mitjançant contractes menors. Per exemple, la partida per l’arbre de Nadal es va atorgar a l’empresa Icti per 10.700 euros, mentre que el contracte anomenat «lloguer i instal·lació de l’ornamentació de Nadal» es va facturar a l’empresa Ximenez per 13.960 euros –no s’especifica si l’IVA hi va inclòs. Tal com es va mostrar en la resposta a una pregunta de l’Observatori Ciutadà Municipal, el 2015 la despesa en enllumenat va ser de 41.875 euros.

tracking