Diari Més

Els horts urbans dels barris Gaudí i Sol i Vista s'obren a la sol·licitud de llicències

La proximitat amb les parcel·les, la formació en horticultura i la renda regiran l’assignació dels terrenys, que estrenen reglament i passaran a ser ecològics

L'aspecte actual de les parcel·les ubicades al barri Sol i Vista.

Els horts urbans dels barris Gaudí i Sol i Vista s'obren a la sol·licitud de llicènciesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament ha obert la convocatòria per atorgar les llicències d’ús de les parcel·les d’horts urbans que es troben ubicades a Sol i Vista i al carrer Magda Folch i Solà del barri Gaudí. Les peticions es podran fer efectives, al Registre General, a partir de la publicació de les bases al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona (BOPT), la qual tindrà lloc previsiblement en les properes hores. Entre els criteris de selecció, i amb un màxim de 10 punts per a cada petició, figura la proximitat entre la zona on la persona sol·licitant estigui empadronada i els horts i l’assistència a cursos de formació o bé a xerrades sobre horticultura.

En aquest sentit, en el procés de sol·licituds es donarà preferència als veïns de l’illa que està formada per l’avinguda dels Països Catalans, el carrer Vilafortuny, l’Avinguda de Riudoms i la Variant Sud; i als que es trobin empadronats als habitatges inclosos en l’illa de l’avinguda de Saragossa, el carrer Francesc Berenguer, l’avinguda del Comerç i la Boca de la Mina. També es tindran en compte els ingressos anuals dels qui aspirin a gestionar alguna de les parcel·les, amb entre 1 i 4 punts: 4 punts per a una renda igual o inferior a 7.967,73 euros; 3 punts per a una renda superior a 7.967,73 i igual o inferior a 9.967,73 euros; 2 punts per a una renda superior a 9.967,73 i igual o inferior a 11.967,73 euros i, finalment, un punt per a rendes superiors a 11.967,73 euros. Pel que fa a la formació, aquesta s’haurà d’acreditar sempre mitjançant la presentació d’un informe emès per part del centre que l’ha impartit.

L’opció de cedir-ne els productes

Al febrer, el consistori va aprovar un nou reglament per a la gestió dels horts urbans que incloïa diferents modificacions respecte a l’anterior. Entre elles, la possibilitat que els productes que s’extraguin del cultiu de la terra puguin ser cedits a «entitats sense ànim de lucre per a finalitats socials o benèfiques». En el marc d’unes parcel·les que es destinen de manera exclusiva a l’autoconsum, el gest solidari es podrà realitzar, això sí, sempre «de manera excepcional». El reglament també facilita que l’Ajuntament pugui retirar la llicència a aquells que van accedir a una de les parcel·les però que no l’han treballat en sis mesos «sense que hi hagi una comunicació expressa i motivada». I incorpora la condició que el cultiu s’haurà de fer «de manera respectuosa amb l’entorn» i haurà de «seguir les tècniques de l’agricultura ecològica». Així, no es podran fer servir adobs de tipus químic i caldrà emprar-ne preferentment aquells d’«origen orgànic i degudament compostats i aptes per al cultiu».

tracking