Diari Més

El Govern invertirà 750.000 euros en millorar carreteres de l'àrea de Reus

L’entrada a la capital del Baix Camp des de Riudoms i l’avinguda de Bellissens són dos dels vials on s’actuarà amb prioritat

El tram de la T-310 que desemboca a Reus serà un dels primers on es treballarà.

El Govern invertirà 750.000 euros en millorar carreteres de l'àrea de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les entrades a Reus des de Riudoms (T-310) i des de l’avinguda de Bellissens (T-315) són dos dels trams on es faran millores a partir de l’octubre com a part d’un contracte d’obres de manteniment de les carreteres gestionades per la Generalitat que pertanyen a l’àmbit de Reus. El Departament de Territori i Sostenibilitat va adjudicar ahir a l’empresa Àrids Romà aquest paquet d’actuacions d’arranjament, que té un valor total de gairebé 750.000 euros amb l’IVA inclòs.

Les obres pretenen fer una «millora superficial del ferm i de la seguretat viària», que consisteix en l’arranjament del paviment dels trams que estan en mal estat ja sigui perquè tenen irregularitats o perquè hi ha un lliscament excessiu. En les properes setmanes es faran inspeccions vials per determinar quines són les carreteres més afectades, i per planificar la urgència de les actuacions. Es preveu que comencin el mes que ve. Tenen un termini d’execució de set mesos, amb possibilitat de prorrogar-los per set mesos més, tot i que podrien estar enllestides a finals d’any.

Divuit quilòmetres prioritaris

Les operacions es faran a nivell general a les carreteres de l’àmbit de Reus del Servei Territorial de Carreteres de Tarragona, però hi ha trams que ja s’han identificat com a prioritaris. Dos d’ells són els accessos a Reus ja mencionats. Els altres són la desembocadura de la C-14 a Salou, més de cinc quilòmetres de l’autovia Tarragona-Salou (C-31B), i els nou quilòmetres de la carretera entre Falset i Gratallops (T-710). En total, són divuit quilòmetres que seran objecte d’actuacions prioritàries.

Actuacions «d’urgència»

Tal com s’indica en les prescripcions tècniques, es tracta d’un contracte que vol solucionar una situació «d’urgència» derivada del fet de no haver pogut executar per «manca de disponibilitat pressupostària» un contracte similar, a nivell català, adjudicat el 2014. En aquest contracte es preveien «els treballs necessaris a nivell de conservació ordinària per tal de mantenir les carreteres de l’àmbit de Reus en un estat correcte de conservació i manteniment, assegurant en tot moment les condicions mínimes de seguretat i funcionalitat». La falta de manteniment ha provocat, segons afirmen, un «augment de degradació important del nivell de ferms».

El Departament de Territori i Sostenibilitat va treure aquestes obres a licitació a finals del mes de maig, amb un pressupost màxim de 800.000 euros amb IVA. A l’oferta s’hi van presentar 8 empreses: Becsa, Benito Arnó e Hijos, l’UTE Auxiliar de Firmesy Carreteras SA amb Sorigué, José Antonio Romero Polo, Eiffage Infraestructuras, Tecnología de Firmes i MiJ Grúas. Com a resultat de l’estudi de les propostes que es va fer el passat 11 de juliol per part de la Direcció General d’Infraestructures de Mobilitat, l’adjudicatària, Àrids Roma, va treure la millor puntuació tant en l’oferta econòmica –uns 52.000 euros per sota del preu de licitació– com en les condicions tècniques.

tracking