Diari Més

La Mulassa, el Lleó o l'Àliga 'Fets per Tu' aboquen al Seguici la il·lusió dels petits

El Carrasclet, el Drac, la Cabra i el Ball de Cercolets van estrenar els premis de la trobada d’elements elaborats per nens, que bat rècords en la 4a edició

El seguici casolà omple la plaça Mercadal.

La Mulassa, el Lleó o l'Àliga 'Fets per Tu' aboquen al Seguici la il·lusió dels petitsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alguns d’ells fets amb paper, altres de fusta o de cartolina, amb ampolles reciclades, amb bosses o amb caixes que havien quedat buides, però tots fets amb molta il·lusió. I encara més, Fets per Tu. Els elements de la particular i casolana reinterpretació del Seguici que, des de fa quatre anys, els més menuts de casa –i també, segur, ni que sigui només a estones els grans– preparen amb ganes per exhibir-los coincidint amb la Festa Major de Misericòrdia, va tornar ahir a sortir en cercavila pels carrers del centre.

No hi va faltar el Drac, la Mulassa, ni un seguit de Carrasclets. Ni multitud d’Àligues per aportar el toc de solemnitat a la cita, que va culminar de nou amb una tendra ballada conjunta al Mercadal. Sempre al ritme que marcava amb traça la banda de Turó i sense perdre el pas, la canalla va tornar a deixar ben clar que la festa tindrà qui vulgui donar-li continuïtat.

El Mercadal, ple

I això que la cita, que estava organitzada per Canal Reus i l’Ajuntament, no deixava de plantejar certa complexitat: ballar, mirar a la càmera dels pares, aguantar la disfressa i mirar de portar-la sencera de tornada després de berenar porta feina, i molta, als petits fans del Seguici. Si en edicions anteriors prop de 200 nens i nenes havien respost a la crida de la Trobada d’Elements Fets per Tu, la plaça, que va viure el seu moment més dolç quan els nens van aplegar-s’hi al bell mig per lluir els seus elements i bèsties, en va acollir ahir uns 350. Tots ells es van endur un record de la jornada –tot i que de ben segur no l’oblidaran, ni ells ni els seus acompanyants– en forma de fotografia emmarcada, que podia recollir-se a un envelat on cadascú buscava, amb més o menys èxit, la seva criatura. «Teniu per aquí la pila dels Dracs?», «Nosaltres portàvem una Mulassa i em penso que ell tenia també una cercoleta i un indi», podia sentir-se entre els qui remenaven les imatges mirant de localitzar el seu petit artista. I és que els més estimats del Seguici de Reus van ser igualment protagonistes d’aquesta rèplica a petita escala que és la Trobada d’Elements del Seguici Fets Per Tu.

Individual, original i col·lectiu

Enguany per primer cop l’acte va distingir-ne algunes entre les millors creacions d’aquest peculiar Seguici. Un Carrasclet ben eixerit va endur-se el guardó al millor element individual, mentre que el més original va ser el Drac que empaitava simpàtic la resta a la plaça. El premi al millor grup va quedar repartit entre dos, la Cabra de Reus i unes Cercolets carregades de simpatia. Després, cap a casa i a esperar-se un altre any per tornar a treure els elements al carrer, en una nova convocatòria d’aquesta trobada que ja s’ha fet un lloc a la programació. Encara hi ha pendent, amb tot, un altre premi. I és que amb l’etiqueta #FanDelSeguici, tots els participants en aquesta curiosa cercavila podran prendre part en un concurs penjant la seva foto a Instagram. Hi ha temps fins el 26 de setembre, quan es donarà a conèixer el guanyador.

Del foc al Masclet

El primer tast de Misericòrdia, amb tot, Reus ja l’havia viscut el cap de setmana. I és que divendres l’Orfeó Reusenc va estrenar amb gran èxit el muntatge Misericòrdia: de Reus al Cel, que va traslladar la llegenda de la Pastoreta a la Prioral amb un espectacle que unia música, cant, teatre i dansa. Els Diables de Reus van posar el toc de foc a la festa i el Basilisc petit va viure a donació a la ciutat. El XIII Concurs de Masclet i Fira de Degustació va deixar com a guanyadors Blondie, As de Copes i Absenta.

El ball de Cercoletes va ser un dels que van centrar més mirades.

La Mulassa, el Lleó o l'Àliga 'Fets per Tu' aboquen al Seguici la il·lusió dels petitsOlívia Molet

El Carrasclet, un altre dels protagonistes.

La Mulassa, el Lleó o l'Àliga 'Fets per Tu' aboquen al Seguici la il·lusió dels petitsOlívia Molet

tracking