Diari Més

Macaco, cap de cartell de la marató musical Concert de la Kapital a la Llibertat

Se celebrarà el 30 de setembre a partir de les 6 de la tarda i també hi actuaran Fito Luri, Segonamà, Terra Ferma, Maika Barbero i Wences

Macaco en una imatge promocional.

Macaco, cap de cartell de la marató musical Concert de la Kapital a la LlibertatMacaco

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Capital de la Cultura Catalana portarà enguany una marató de música integrada al programa de la Festa Major de Misericòrdia. Es tracta del Concert de la Kapital, un seguit de concerts que donaran el tret de sortida a partir de les sis de la tarda a la plaça Llibertat. Hi actuaran una combinació de sis grups amb molta presència local i amb un cap de cartell amb presència internacional com és el barceloní Macaco. El festival oferirà propostes variades, amb un ventall d’estils que va des de la música de cantautor fins al rock, passant pel mestissatge.

La gira «Soy Semilla tour»

Creat el 1997 i liderat per Daniel «Macaco» Carbonell Heras, l’artista presentarà a Reus la seva gira anomenada Soy Semilla tour, que es va iniciar a mitjan 2015 amb el llançament del seu setè disc d’estudi Historias Tattooadas, i que l’ha portat a fer més de 70 actuacions durant el 2015 i 2016 a multitud de ciutats d’arreu del món de països com Panamà, Mèxic, EUA, Argentina, Xile, o Colòmbia. Macaco va assolir fama internacional amb la cançó Moving, en el videoclip del qual ell i National Geographic van reunir artistes com Javier Bardem, Javier Cámara, Rosario, Juan Luis Guerra o Juanes. L’artista també és conegut per la seva vessant solidària, ja que ha participat en molts festivals i projectes com el videoclip en favor de la investigació del càncer infantil rodat a l’Hospital Sant Joan de Déu.

Estrelles televisives

Al cartell del festival hi destaca la presència de dues figures musicals que han assolit certa fama gràcies a les seves aparicions televisives. La més recent és la reusenca Maika Barbero, una de les candidates al festival d’Eurovisió, que va competir amb el sabadellenc Manel Navarro i la resta de participants del programa La Voz de Telecinco. Barbero es va guanyar la simpatia de gran part del públic per la seva imatge, la seva personalitat pròpia i el seu estil roquer, contraposat als perfils més comercials de la majoria de la resta dels candidats.

L’altre perfil televisiu és el de Wences, que va ser un dels participants destacats del programa Uno de los nuestros, presentat a TVE per Carlos Latre l’any 2013. L’any següent, el del mundial de Brasil, la seva cançó Fuego Campeón va aconseguir estar als llocs més alts de les llistes de les principals plataformes digitals i el número 2 de la principal llista d’èxits oficials de Venezuela, on té un gran nombre de fans.

Reivindicació local

El cartell el tanquen el cantautor reusenc Fito Luri i els grups de música reivindicativa Terra Ferma i Segonamà. El primer presenta el seu nou disc en solitari Planetes Càlids. Els reusencs Terra Ferma proposen ska, reggae i rumba en el seu primer treball Declaració de Principis, mentre que Segonamà, del Camp de Tarragona, presenta el seu disc Endinsa’t.

Quatre propostes per la revetlla

El diumenge 24, la revetlla de Misericòrdia, és l’altre nit musical destacada del programa de Misericòrdia. Es podran triar entre quatre propostes diferents i simultànies. A les 11 de la nit a la Palma de Reus se celebrarà l’edició 24 del Reggus, el festival de reggae, ska i altres herbes, una de les propostes d’aquest estil més veteranes del panorama estatal. A la mateixa hora, a la plaça d’Anton Borrell, hi haurà la revetlla jove amb la Golden Beat, grup que ofereix versions de música ballable i festiva: funk, soul i disco.

Mitja hora abans de la mitjanit començarà a la plaça Llibertat una revetlla d’estil més clàssic, amb l’Orquestra Cimarrón, que oferirà música de ball amb els temes de sempre de tangos, pasdobles o valsos. Al mateix temps, al Passeig Mata començarà la revetlla Misericòrdia Open Air Festival’17 amb Loca FM i els DJ Aaron Coello, Ricky RF, Máximo Valentino i Kiko Oncins.

tracking