Diari Més

PPC i C's de Reus, contraris a què la ciutat cedeixi espais municipals per l'1-O

Els dos grups han registrat peticions dirigides a Pellicer advertint-lo del risc penal i demanant un informe al secretari del consistori

Sebastià Domènech, a l'esquerra, iJuan Carlos Sánchez, a la dreta.

PPC i C's de Reus, contraris a que la ciutat cedeixi espais municipals per l'1-OAjuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tant el grup municipal del Partit Popular Català a Reus, com el de Ciutadans, es mostren totalment contraris a la decisió presa pel PDeCAT, ERC i la CUP dijous, de cedir espais municipals per a la celebració del referèndum de l'1-O. A través d'un comunicat, els respectius partits clamen en defensa del compliment de la llei.

Per una banda Sebastià Domènech, portaveu del PPC de Reus, exposa que «els càrrecs electes han de complir amb la legalitat». En aquest sentit, el grup ha registrat un escrit dirigit a l'alcalde, Carles Pellicer, advertint-lo de «les seves responsabilitats, inclosa la penal». En aquest, puntualitza Domènech, «fem l'advertiment on acomplir a la petició de la Generalitat de Catalunya de cedir espais vulnera la legalitat vigent i s'incorrerà en delicte». Per altra banda, el PPC de Reus també «exigeix» que si, finalment, «es té intenció d' acomplir la demanda de la Generalitat de Catalunya, s'informi per escrit al nostre grup municipal». Arran d'aquests fets, el PPC de Reus noassistirà als actes institucionals de la Diada de Catalunya. «A dia d'avui la politització dels mateixos és un fet constant per part d'uns, que només pretén trencar la convivència en pau de tots els catalans i exclou als que no som independentistes», conclou el comunicat.

Pel que fa al grup municipal de Ciutadans el portaveu,Juan Carlos Sánchez, ha afirmat que Carles Pellicer «té el deure i la responsabilitat d’evitar que l’Ajuntament participi de l’1-O». En aquest sentit, Sánchez reclama a Pellicer que «es mantingui del costat de la llei i la democràcia i protegeixi els funcionaris». C's ha registrat una petició a Pellicer perquè aquest demani un informe al secretari general de l’Ajuntament sobre la participació de la corporació en l’1-O. «Els secretaris tenen l’obligació de complir amb la llei i protegir els funcionaris», especifica Sánchez.

tracking