Diari Més

El muntatge de les càmeres de Mas Abelló comença la setmana vinent

El sistema de videovigilància constarà de cinc aparells, i l’empresa té de termini fins el proper 3 d’octubre per instal·lar-los

El carrer Mare de Déu de Guadalupe serà un dels que estaran vigilats després del muntatge del sistema.

El muntatge de les càmeres de Mas Abelló comença la setmana vinentOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa Telnet Sistemas 2008 començarà a instal·lar el sistema de videovigilància del barri Mas Abelló a partir de la setmana que ve. La companyia i els responsables municipals faran aquest dijous una reunió de replanteig, amb l’objectiu de definir els últims detalls del projecte abans d’iniciar-ne el muntatge. Si es compleixen els terminis previstos els cinc aparells haurien d’estar col·locats abans del proper 3 d’octubre –d’aquí a quatre setmanes a comptar des d’avui –, que és el dia en què es compleixen dos mesos després de la data de formalització del contracte.

El sistema de videovigilància constarà de cinc aparells amb capacitat de gravació, que se situaran al carrer de la Mare de Déu de Puigcerver, concretament en les seves interseccions amb els passatges Mare de Déu de les Angustias, Mare de Déu de la Paloma, Mare de Déu de Guadalupe, Mare de Déu de la Cabeza i Mare de Déu del Saliente.

Els dispositius estaran encarats a aquests cinc carrers per tal de poder vigilar-los. Segons el consistori la mesura, anunciada des de fa dos anys i molt reclamada des de les associacions veïnals, té l’objectiu d’incrementar la sensació de seguretat dels veïns del barri i evitar fets incívics i delictius.

Les càmeres gravaran les imatges de forma local per un període curt de temps. Pel que fa a la gravació i l’emmagatzematge a llarg termini –durant les 24 hores del dia, fins a un màxim de 30 dies i sense àudio–, es farà a través del programari de videovigilància de què disposa l’Ajuntament de Reus. El programari també permetrà el visionat de les imatges des de la sala de control de la Guàrdia Urbana.

Cada una de les càmeres se situaran o en bàculs d’enllumenat públic ja existents, a una alçada de sis metres, o en columnes de nova instal·lació, en aquest cas a vuit metres d’alçada. Cobriran un rang de 100 metres en línia recta i, segons afirmen els responsables, garantiran el perfecte visionat i la identificació fins a aquesta distància fins i tot en condicions de grans contrastos lumínics o de baixa o nul·la lluminositat.

Les càmeres estaran connectades mitjançant un equip sense fils a un altre equip de telecomunicacions. Al seu torn, aquest estarà enllaçat, també sense fils, a la torre de telecomunicacions de la comissaria de la Guàrdia Urbana. El projecte es va adjudicar el passat 28 de juliol a la companyiaTelnet Sistemas 2008 per un import de 43.747 euros, lleugerament per sota del pressupost de licitació.

L’Ajuntament de Reus disposa de l’autorització pertinent de la Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància de Catalunya, i de la Direcció General de l’Administració de Seguretat del departament d’Interior de la Generalitat, necessàries per a la instal·lació i gestió del sistema de videovigilància a la via pública.

tracking