Diari Més

Oci

Un nou projecte assumeix i rellança la Sala Puig, a partir d'ara Lithium

El local canvia de nom i d’orientació i col·locarà el concepte d’espectacle al centre de la programació

L'interior de la nau, inaugurada al 2016 i amb escassa activitat.

Un nou projecte assumeix i rellança la Sala Puig, a partir d'ara LithiumOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fins ara Sala Puig, localitzada al 125 de l’avinguda de Falset, canviarà de nom i d’orientació en els propers dies per passar a integrar-se al projecte del Grup Lithium, la primera aventura que Colours BCN Events engega al Camp de Tarragona. El concepte d’espectacle, «amb artistes internacionals i nacionals però també amb actors o malabaristes», vertebra la reformulació de la nau, a partir d’ara sota la denominació Lithium i que rebrà una injecció d’uns 50.000 euros mensuals en programació i canvi d’imatge. El concert inaugural ha estat anunciat per al pròxim dissabte 9 de setembre, i anirà a càrrec de la banda de rock celta Lady of the Lake. Aquest no resulta específicament, amb tot, la línia que vol emprendre el local en l’etapa que ara estrena, i és que «no busquem cap orientació concreta en la qüestió musical: hi haurà hip-hop però també reggae, hi haurà Nino Vargas o El Chojin. El que sí que busquem és l’interès, allò inesperat, la sorpresa», apunta el director general de Lithium, Joan Tudela.

Amb 2.000 metres quadrats de sala, altres 850 de terrassa, 150 places de dedicats a aparcament i aforament per a unes 1.870 persones, la nova Lithium vol «explotar aquest espai més intensament i d’una forma que no es feia fins ara». Mentre la Sala Puig havia quedat darrerament reservada per a esdeveniments puntuals –en els últims mesos havia acollit la celebració del sopar de final de temporada del CF Reus i alguna activitat de caire benèfic– i s’oferia al públic únicament per temporades, «la nostra i dea és aportar-hi una programació estable sense descuidar tampoc el vessant solidari, que continuarà sent important». La nau, això sí, no canviarà de mans tot i instal·lar-s’hi el nou projecte.

Els plans del Grup Lithium se centren en el format més llarg del cap de setmana i passen per «dedicar els diumenges a la gent gran, que és un col·lectiu que té moltes ganes de sortir i disposa de pocs espais on passar-s’ho bé. Els dijous seran per a actuacions per a minories, com per exemple concerts de jazz o soul, música valorada però que no sempre atrau grans masses. Divendres i dissabtes ens adreçarem a gent més jove, entre 20 i 25 anys, per un ambient més festiu. I hi haurà concerts». La previsió és que aquests dies pugui lluir a l’exterior de la nau el logotip de Lithium, on el nom de la sala, en blanc sobre negre, queda encerclat per la frase This its Lithium, this is not normal.

Sorpresa com a raó de ser

Amb la innovació i la diversió com a raó de ser, el projecte que inspira el Grup Lithium «està de forma contínua reinventant-se i sempre buscant coses que encara no s’hagin vist», afegeix Tudela, que concreta que «era imprescindible que l’escenari tingués aquestes dimensions i que el local tingués les peculiaritats que aquest té perquè el que en realitat volem fer aquí és una mena de sala polivalent». Lithium té la programació musical tancada fins al novembre i, en les primeres setmanes d’obertura, ha assumit també actuacions anteriorment previstes a la zona i que s’havien quedat sense local.

tracking