Diari Més

Educació

Ensenyament destina 500.000 euros a reformes per a l'inici del curs a Reus

Obres al CEE Font del Lleó, l’Institut Gaudí i el Baix Camp copen un pressupost amb 100.000 euros més que al 2016-2017

Sílvia Rodes, Toni Massegú i responsables del CEE Font del Lleó revisen l'ampliació de l'equipament.

Ensenyament destina 500.000 euros a reformes per a l'inici del curs a ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament d’Ensenyament ha invertit durant aquest estiu prop de 500.000 euros en l’execució d’obres de millora i ampliació de les instal·lacions de diferents centres educatius de Reus. La xifra supera en uns 100.000 l’aportació del 2016 per a aquest capítol. El gruix del pressupost, més enllà d’arranjaments menors a altres punts, s’ha repartit entre la reforma de la façana de l’Institut Gaudí, que s’endú uns 160.000 euros per recuperar el taronja i el violeta dels colors corporatius; un seguit de reparacions a la façana, la coberta del teatre i el sistema elèctric de l’Institut Baix Camp, amb 30.000 euros més; i la reforma dels lavabos de l’Escola Marià Fortuny, que ha necessitat gairebé 5.000 euros.

També, i especialment, en la remodelació d’espais del Centre d’Educació Especial (CEE) Font del Lleó. Prop de 110.000 euros s’han destinat a la construcció de «dos nous aularis, uns lavabos i algun despatx de coordinació», tal com concreta la directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Tarragona, Sílvia Rodes, seguint la línia de l’expansió que aquest equipament ha experimentat un curs rere l’altre i que permet ara el centre acollir fins a 41 alumnes repartits en mitja dotzena d’unitats. Els treballs al CEE Font del Lleó, que comparteix edifici amb l’Escola Ciutat de Reus, els supervisava de molt a prop aquest dimarts a la tarda, acompanyat de Rodes, el nou director general de Centres Públics del Departament d’Ensenyament, Toni Massegú.

El pas pel centre «s’emmarca en un seguit de visites que, com a director general, estic fent igualment a tot Catalunya per assegurar allò que ara mateix ens ocupa a nivell de Departament, que és poder tenir un començament de curs tranquil i sense cap alteració», explicava Massegú al Diari Més, i precisava que «en aquest sentit, des de Serveis Territorials hem visitat un seguit d’obres que, pel seu volum i complexitat, ens interessava poder veure i seguir in situ». El Font del Lleó és l’únic centre d’educació especial públic que Ensenyament té a Reus i «és d’atenció comarcal, abraça també Baix Camp i Priorat», un fet que propicia l’ampliació constant d’estances per tal de respondre a les necessitats de l’alumnat.

Nous aularis

En detall, el projecte que s’hi executa es correspon amb «la tercera fase d’adequació» de l’edifici, tal com explicava dimarts Rodes. I és que «cada any, a través de les taules mixtes, anem parlant amb la direcció del centre i amb l’Ajuntament de Reus per continuar ampliant espais» d’aquest Centre d’Educació Especial que va entrar en funcionament el passat 2014, d’inici amb únicament tres aules. Operaris enllestien dimarts els darrers serrells de les feines, sobre les quals a finals de setmana hi ha previst aplicar la pintura. Tal com queda descrita al plec de condicions del procés de licitació obert per dur-la a terme, l’obra contemplava també un magatzem, una zona de taller i una sala polivalent. Aquesta última aniria destinada a l’ús per part de l’equip d’assessorament i orientació psicopedagògica. I projectava un doble accés per tal que els alumnes de l’Escola Ciutat de Reus i els del Centre d’Educació Especial Font del Lleó puguin entrar a les aules per portes independents. L’edifici que alberga el Font del Lleó disposa encara d’espai per a adequar-ne entre una i dues aules més un cop les ja projectades siguin de ple una realitat.

Els colors corporatius

Pel que fa a la reforma de la façana de l’Institut Gaudí, «s’està coent en aquest moment. Tenim la partida pressupostària i el projecte engegat. És amb els colors antics, de tota la vida, de l’institut, que són el taronja i el violeta», explica Rodes. Els treballs, en aquest cas, afectaran els revestiments de la façana i els seus laterals, i inclouran la substitució de les finestres i elements auxiliars a la planta baixa, i la retolació, entre altres. Pel que fa als revestiments, hi ha previstes feines de «repicat, neteja, reparació i tractament cromàtic» dels elements que l’integren. Com a curiositat, i tot tenint en compte els usos del centre d’ensenyament, el plec de la intervenció especifica l’ús de «pintura antigraffiti en tota la zona inferior de les façanes rehabilitades fins a 2,20 metres d’alçada».

«Segueixen el calendari»

Massegú expressava ahir la seguretat que totes les obres posades en marxa, a través del Departament d’Ensenyament, al llarg de l’estiu, «estaran a punt abans de l’inici de curs» i subratllava el fet que, en aquest moment, «totes segueixen el seu calendari». Les classes al segon cicle de l’educació infantil, l’educació primària, l’educació secundària obligatòria, el batxillerat i alguns cicles arrenquen el proper 12 de setembre.

tracking