Diari Més

Successos

El Tecnoparc i el seu entorn acumulen una desena de focs en dos mesos

Els incendis han afectat principalment vegetació a parcel·les i han donat lloc a cremes controlades

Efectius de Bombers de Catalunya treballen en l'incendi de dimecres passat al carrer Argentina.

El Tecnoparc i el seu entorn acumulen una desena de focs en dos mesosOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els terrenys del Tecnoparc i el seu entorn han acumulat, entre mitjans de juny i mitjans d’agost, almenys nou incendis de diversa rellevància i declarats a diferents parcel·les. En alguns d’ells, la intervenció d’efectius de Bombers de la Generalitat ha estat aprofitada per dur terme les anomenades cremes controlades, útils per eliminar les acumulacions de vegetació i per prevenir, així, que el foc hi pugui fer de nou acte de presència. Un dels més recents tenia lloc la setmana passada, el 16 d’agost, localitzat al carrer Argentina. El foc, que va afectar uns 1.500 metres quadrats d’un solar a tocar del restaurant Viena, cap a les dues del migdia, va mobilitzar dues dotacions de Bombers però no va fer perillar la seguretat de l’establiment.

Abans, el 31 de juliol, el foc havia calcinat uns 10 metres quadrats de matolls a la carretera de Bellissens, també al migdia. L’incendi va mobilitzar una dotació de Bombers i el cos d’emergències va ocupar-se durant gairebé una hora de l’extinció. A finals de juny, un altre foc cremava una hectàrea i mitja de matolls a uns terrenys ubicats al camí de Vila-seca. Fins al lloc es van desplaçar tres dotacions de Bombers de la Generalitat, entre les quals també una unitat dels GRAF. Els efectius van treballar durant una hora per propiciar la crema controlada del solar, tal com ja havien fet en altres punts de la zona els darrers dies.

I és que aquest era el quart foc que es declarava en un espai relativament petit al llarg de la mateixa setmana. Tot just un dia abans, una nova crema de gestió a partir d’un incendi netejava dues hectàrees i mitja més al Tecnoparc. I el 23 de juny, un succés similar a tocar de l’Hospital Sant Joan de Reus havia causat danys en una canonada de gas i provocat una fuita que mobilitzava tècnics de Gas Natural i quatre dotacions més de Bombers de la Generalitat. El dia 20, finalment un nou foc cremava 2,5 hectàrees també a prop del centre hospitalari.

Dos avisos en pocs minuts

La jornada més complicada pel que fa a la incidència del foc va ser la del 29 de juny, quan el Tecnoparc va requerir la intervenció de Bombers en dues ocasions. La primera d’elles, per les flames que s’iniciaven a un solar davant del campus Bellissens de la URV al punt de les dues del migdia, i que va afectar uns 5.000 metres quadrats de vegetació, tal com informaven des del cos d’emergències. La segona, a les tres de la tarda i a un descampat ubicat al carrer de Luxemburg, va consumir fins a 3.000 quadrats de vegetació.

tracking