Diari Més

Neteja i repartidors es coordinen amb Guàrdia Urbana per entrar al centre

L’Ajuntament insisteix que ni l’increment de la seguretat ni les pilones instal·lades després dels atemptats no alteraran cap servei

Els blocs que barren el pas de vehicles al nucli antic s'estenen pel carrer Llovera fins la Llibertat.

Neteja i repartidors es coordinen amb Guàrdia Urbana per entrar al centreOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La col·locació de pilones de formigó als accessos del nucli antic i l’augment de la presència policial han obligat l’Ajuntament a replantejar la mobilitat per als sectors professionals que, d’alguna manera o altra, hi han hagut de continuar fent cap, també aquests dies, per complir amb la seva feina i preservar l’activitat quotidiana a la ciutat. És el cas del servei de recollida de brossa i neteja viària o el dels repartidors que abasteixen de gènere les botigues de les principals vies comercials, que es coordinen des de divendres amb la Guàrdia Urbana per conviure amb el reforç de la seguretat. Qüestió, aquesta, entesa per totes les parts com a «necessària i la més prioritària». Després que la llavors alcaldessa accidental Montserrat Vilella anunciés l’endemà dels atemptats jihadistes, en finalitzar l’acte públic de solidaritat amb les víctimes de Barcelona i Cambrils, que els blocs de pedra romandrien als carrers del centre com a mínim durant tres dies, la seva presència es considera ara indefinida tenint en compte que això no vol dir que hi siguin per sempre.

De moment, i mentre no es produeixi cap més moviment en aquest aspecte, el servei de recollida de la brossa i neteja viària ha adaptat horaris i circuits per sotmetre’s a la supervisió de la policia local i facilitar-ne la vigilància dins la zona més cèntrica del municipi. Fonts consultades per aquest mitjà detallen que, el mateix divendres, va produir-se una reunió entre personal de l’empresa encarregada de la gestió de la brossa a Reus i membres de la Guàrdia Urbana i de l’Ajuntament, en el transcurs de la qual es va plantejar el sistema per adaptar les tasques de neteja als nous requeriments de seguretat. D’aquesta manera, i quan es tracta de vehicles pesants, cap camió no accedeix al nucli sense que la policia local n’hagi rebut avís previ, ni tampoc carrega o descarrega contenidors fora de l’àmbit d’abast dels mateixos agents. Aquests acompanyen els vehicles en l’entrada, durant el procés i a la sortida de les vies que han quedat blindades per les pilones.

Una qüestió prioritària

En aquest sentit, fonts municipals insisteixen que la seguretat no alterarà ni el servei ni el ritme de neteja i que tampoc no es deixarà d’aplicar per això res del que contempli el protocol. Últimament, de fet, Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), l’empresa que ofereix el servei de recollida de brossa i neteja viària a la ciutat, havia variat la seqüència dels seus itineraris seguint indicacions de l’Ajuntament, que fa complir ara amb el traçat pactat al moment d’adjudicar-se el contracte «convençuts augmentarà l’eficàcia».

Una situació similar es dóna amb els transportistes i repartidors, l’altre dels grans col·lectius que habitualment treballen a les zones reservades per a vianants. Per a ells, l’horari d’entrada i sortida per descarregar a punts com el Mercadal s’ha mantingut tal com estava abans del 17 d’agost, a través del carrer del Vidre. Tal com ja passava anteriorment, els controlen agents de la Guàrdia Urbana. Tot i que la normalitat s’imposa, des d’alguns dels comerços del nucli antic apuntaven que, en casos puntuals, els seus repartidors havien tingut problemes per entrar a la zona amb les furgonetes els dies immediatament posteriors als atemptats i havien hagut de traslladar el gènere a peu. Altres detallaven certes dificultats per la conveniència, ara, d’alleugerir al màxim els espais de càrrega i descàrrega.

tracking