Diari Més

Presó provisional per tres homes per robar 17 anells d'una joieria a La Fira

Formen part d’un grup que va distreure els empleats mentre obrien les vitrines i en treien les joies, valorades en 4.200 euros

Imatge d'arxiu de l'interior del Centre Comercial La Fira de Reus, on es va produir el robatori.

Presó provisional per tres homes per robar 17 anells d'una joieria a La FiraOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Jutjat d’Instrucció número 2 de l’Hospitalet de Llobregat va decretat presó provisional sense fiança per tres homes acusats de formar part d’un grup organitzat que va robar 17 anells de la joieria Oro Vivo situada dins de La Fira Centre Comercial de Reus, amb un valor aproximat de 4.200 euros. Els fets es remunten al passat 1 de març, quan un grup d’almenys cinc persones van entrar a l’establiment i, mentre distreien els seus dependents, van forçar les vitrines, que estaven tancades amb clau, enduent-se les joies referides.

Els tres detinguts van ser identificats gràcies a les imatges enregistrades per les càmeres de seguretat de què disposa la botiga. Després de la detenció, el 15 de març el titular del Jutjat d’Instrucció número 2 de l’Hospitalet de Llobregat va decidir decretar presó provisional comunicada i sense fiança pels tres homes, acusats de perpetrar un robatori amb força. La mesura va ser ratificada el dia 23 del mateix mes pel Jutjat d’Instrucció número 3 de Reus. Per argumentar la necessitat de la mesura, els magistrats afirmen que existeix risc de fuga ja que els tres són de nacionalitat estrangera –dos d’ells de Colòmbia, l’altre sense especificar– i, segons expliquen, no tenen cap arrelament laboral, social, o familiar al territori.

També apunten que no es té constància de la seva capacitat econòmica i, per tant, no es pot descartar que tinguin els mitjans econòmics suficients per fer front a una fuga. Un altre dels raonaments pels quals veuen necessària la presó provisional sense fiança és que consideren que els detinguts podrien ocultar o modificar fonts de proves, sobretot tenint en compte que queden unes dues persones més implicades en els fets que, almenys fins el passat 22 de maig, encara no havien estat detingudes.

La defensa dels tres detinguts va presentar un recurs contra l’ingrés a presó. Els recurrents consideren que la mesura és desproporcionada tenint en compte el context dels detinguts. Per defensar la seva postura, incideixen en el fet que cap dels tres detinguts tenen antecedents penals, que no existeix alarma social, i que no consideren que tinguin els recursos econòmics suficients per fer front a la fuga.

De Cornellà i Hospitalet

D’altra banda, afirmen que els detinguts es desvinculen, en major o menor grau, dels fets dels quals se’ls acusa. Un d’ells no reconeix l’autoria dels fets i incideix en què la principal testimoni no el va identificar, un altre no reconeix haver comès cap fet delictiu, i els tres afirmen que no hi ha elements per demostrar que l’acció la va fer un grup criminal. Pel que fa a l’arrelament al territori, afirmen que, tot i ser estrangers, els tres tenen domicili fixe a l’Estat espanyol –dos d’ells a Cornellà de Llobreta, i l’altre a l’Hospitalet de Llobregat.

Per tots aquests motius, la defensa dels detinguts proposava, en un recurs que va ser desestimat el passat 22 de maig pel Jutjat d’Instrucció número 3 de Reus, mesures alternatives a la presó. En concret, proposaven que s’imposés una fiança proporcional als seus ingressos, la retirada del passaport, i l’obligació de comparèixer periòdicament als jutjats.

tracking