Diari Més

L'Ajuntament netejarà fins a 186 cunetes i solars ubicats en 47 zones de Reus

Un centre especial de treball s’encarregarà de desbrossar espais municipals concretats en un catàleg amb gairebé 109.000 euros de pressupost per any

Un solar al Tecnoparc on s'acumula vegetació i brossa.

L'Ajuntament netejarà fins a 186 cunetes i solars ubicats en 47 zones de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Reus ha tret a licitació el desbrossament i neteja de 186 espais públics de la ciutat, repartits en 47 zones i concretats en cunetes, zones verdes, zones de joc, jardins o carrers, amb una inversió de 217.789 euros IVA inclòs. El contracte, per dos anys i ampliable a tres –amb uns 109.000 euros l’any–, queda reservat per a centres especials de treball que no tinguin ànim de lucre i que disposin d’unitats de suport d’ajudes personals i socials als treballadors. El centre que guanyi el concurs públic haurà d’aportar a la tasca un mínim de set empleats distribuïts en dos equips de treball: un d’exclusivament dedicat a la neteja de solars i l’altre per la neteja d’escocells, paviments i d’altres. També haurà de subrogar treballadors municipals.

El catàleg d’espais, tots ells de titularitat municipal, que es netejaran abraça tot un seguit de trams urbans entre els quals hi ha terrenys dins els barris Gaudí, Fortuny, Juroca o Immaculada. Però, també arribarà als polígons –AgroReus, Granja Vila, Mas de les Ànimes o Dina hi estan inclosos– i a indrets força més allunyats del nucli com la carretera de Bellissens. Sol i Vista, El Pinar, el camí del Roquís, l’entorn de l’Estadi Municipal o el de l’Hospital Sant Joan són altres dels punts on, al llarg de l’any i seguint el contracte, es desplegarà personal amb la missió precisa de «mantenir els espais públics de la ciutat de Reus nets de males herbes, així com realitzar treballs de desbrossat o entrecava per a l’eliminació i neteja d’herbes, tant en carrers –vorades, escocells, cunetes, vials de llambordes, voreres–, espais rústics semi-forestals i periurbans o altres».

La sortida als terrenys de privats

Pel que fa als solars que es troben en mans de privats, l’Ajuntament també va posar en marxa fa algunes setmanes un nou sistema per tal que els propietaris cedeixin a nous usos els terrenys en situació d’abandonament. La proposta naixia amb una doble voluntat: d’una banda, evitar la proliferació de parcel·les buides on s’acumulen vegetació i brossa i, de l’altra, garantir que els qui busquen un solar on desenvolupar un projecte el puguin tenir al seu abast mitjançant un sistema avantatjós. La relació final entre propietaris i usuaris es concreta, amb tot, en un acord entre les dues parts del qual l’Ajuntament en queda al marge.

Al mateix temps, Medi Ambient va enviar també una carta als 500 propietaris d’uns 1.300 terrenys de la ciutat qualificats cadastralment com a solars. L’escrit recorda l’obligació dels propietaris de conservar-los en condicions de seguretat i salubritat. I és que, tal com marca l’ordenança municipal de Neteja i la llei d’Urbanisme, incomplir aquestes obligacions pot comportar la imposició de multes coercitives per un import d’entre 300 a 3.000 euros.

tracking