Diari Més

Mas Iglesias, Parcel·les Cases i Fortuny faran visites teatralitzades al roserar

La 2a Festa de les Flors, que dóna els beneficis a Aspercamp, programarà recorreguts pel Joaquima Gallisà, que acumula vora 3.200 peus de rosers

Una imatge del roserar de Mas Iglesias, que oferirà itineraris.

Mas Iglesias, Parcel·les Cases i Fortuny faran visites teatralitzades al roserarOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Festa de les Flors celebrarà la seva segona edició el proper 3 de setembre, organitzada per l’Associació de Veïns de Mas Iglesias, l’Associació de Veïns Amics del Barri Fortuny i l’Associació de Veïns Parcel·les Cases. La cita, que incorpora tot un seguit de novetats respecte al 2016, oferirà per primera vegada visites teatralitzades al roserar Joaquima Gallisà, que aniran a càrrec de Còdol Educació. El programa inclou una desena d’actes: des del tret de sortida a la festa, a dos quarts d’onze del matí i a càrrec del col·lectiu Reusenques de Lletres, fins a una interpretació de teatre al carrer que durà a terme l’Orfeó Reusenc i que porta per títol Els idiotes.

Precisament al mes de maig, la regidoria de Via Pública va replantar 230 peus de rosers, fins a 112 des quals eren de cinc varietats fins ara absents al roserar de Joaquima Gallissà. Les noves varietats introduïdes en aquest espai singular de la ciutat a principis d’any són la Mabella, Mistica, Òmnium Cultural, Rosaolor i Jardinero Ortiz. El roserar Joaquima Gallisà de Rueda és un dels pocs roserars públics que existeixen ara a Catalunya. Disposa de 9.900 metres quadrats dins del parc de Mas Iglesias, el qual té una superfície total de zona verda de 46.187 metres quadrats. El nombre total d’unitats de peus de rosers que s’hi poden trobar és, aproximadament, de 3.185.

La segona Festa de les Flors manté enguany el seu vessant solidari. Per això, durant tot el dia, s’hi comercialitzaran flors fetes per les dones del Taller de Plantes del Centre Cívic Migjorn, a càrrec d’Ajuda’ns a Ajudar. La recaptació estimada anirà a parar a l’Associació Asperger-TEA del Camp de Tarragona, Aspercamp.

La cara solidària de la cita

Els diners que es recullin a la Festa de les Flors aniran destinats a «fer cursos a les famílies, als pares, tallers per als infants i els adults que estan a la nostra associació. L’acompanyament de les famílies és molt important: quan hi ha una persona amb aquest trastorn s’ha de reeducar tot el seu entorn», explica Mònica Bellido, membre de l’entitat a Reus. Per això, «nosaltres hi tindrem també el nostre estand amb tota la informació i oferirem tríptics per tal que la gent que participi tingui l’oportunitat de conèixer-nos», afegeix Bellido. I és que «quan parles del món de l’autisme, el tema és encara una mica tabú. Cada vegada hi ha més famílies que sol·liciten informació i és important donar-nos a conèixer perquè la societat sàpiga que estem aquí». Al global del Camp de Tarragona, l’Associació Aspercamp assessora en aquests moments unes 152 famílies.

tracking