Diari Més

Prat hauria cobrat 7.000 euros mensuals d'un proveïdor privat mentre era president de l'ICS

Ho assenyala un informe de l'Agència Tributària incorporat al cas Innova

Una imatge d'arxiu de Josep Prat, als jutjats de Reus.

Prat acusa el CatSalut de pagar Manté i Batesteza inflant contractes d'InnovaOlivia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un informe de l'Agència Tributària incorporat al sumari del cas Innova i al que ha tingut accés el diari El País determina que Josep Prat,exdirector general d’Innova, hauria estat cobrant importants quantitats econòmiques d'un gran proveïdor sanitari coincidint amb la seva tasca com a president de l'Institut Català de la Salut (ICS).

Prat hauria ocultat a la Generalitat que, quan va ser nomenat per l'aleshores conseller de Sanitat, Boi Ruiz, per ocupar la presidència de l'ICS, estava cobrant del grup Eresa. Al llarg de l'any 2010 hauria cobrat, segons explica el rotatiu,142.240 euros i, durant quatre mesos i quan ja ocupa el càrrec públic,7.080 euros mensuals.

En explicacions posteriors del mateix Prat, segons fonts de la conselleria que cita el diari, hauria atribuït aquests pagaments a tasques de consultoria, tot i que sense precisar-ne cap detall. Per la seva part, el grup Eresa hauria explicat, a través d'un portaveu, que els pagaments eren «contractes d'assessoria per les gestions fetes pel senyor Prat perquè Eresa pogués entrar al mercat de la República Dominicana».

Com afegeix el rotatiu, el grup Eresa, és un gegant del diagnòstic per la imatge amb seu a la Comunitat Valenciana. A Catalunya és accionista d'una de les principals empreses del sector, Cetir, que treballa per a diversos hospitals de la xarxa pública.

Prat va cobrar els diners a través d'una empresa familiar, Wanplais, que es troba al centre de les investigacions delcas Innova.

tracking