Diari Més

La Policia Local custodiarà els blocs de Joan Coromines «indefinidament»

Una patrulla treballa per evitar que els ocupes recuperin la llum o l’aigua

Els balcons mostren cartells reivindicatius aquests dies.

Policia local custodiarà els blocs a Joan Coromines «indefinidament»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una patrulla de la Guàrdia Urbana custodiarà «les 24 hores» i de forma «indefinida» els blocs de pisos ocupats il·legalment al carrer Joan Coromines després que, aquest divendres, operaris d’Endesa i Aigües de Reus procedissin al tall de subministrament als habitatges en qüestió. Fonts municipals apunten que la presència policial es mantindrà a la zona «fins que sigui necessari sota la consideració de la Guàrdia Urbana» per tal de garantir que els ocupes «no s’hi tornin a reenganxar». Tallar l’aigua i la llum als pisos ha estat possible, precisen les mateixes fonts, pel fet que aquestos no disposaven de comptadors legals. Des de Mossos d’Esquadra confirmaven també dilluns que, tot i no romandre permanentment al lloc, «realitzem regularment passades» i que hi ha oberta una investigació per determinar de quina manera aquests habitatges han anat a parar a manes dels qui els ocupen.

Per la seva banda, els ocupes, part dels quals seien dilluns a un dels portals, han procedit a penjar pancartes als balcons del bloc on reclamen una solució a l’alcalde i recorden que «tots som persones» i que la seva voluntat no és obtenir un habitatge de manera gratuïta. En aquest sentit, des de l’Ajuntament de Reus precisaven dilluns la disponibilitat dels serveis socials municipals per atendre casos si els ocupants irregulars dels edificis se’ls hi adrecessin.

Denunciar l’ocupació

Fonts de Mossos d’Esquadra detallaven dilluns que les ocupacions han estat denunciades i que es treballarà en la línia del desnonament dels ocupes.

tracking