Diari Més

Mas Pellicer fa inventari dels desperfectes per la pujada de tensió

La fuita d’aigües prové de la comunitat de veïns

Part de les instal·lacions precintades dimarts per Endesa.

Mas Pellicer fa inventari dels desperfectes per la pujada de tensióOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de Mas Pellicer afectats per la pujada de tensió que, la nit del passat dilluns, va deixar sense llum 54 famílies a la zona van citar-se ahir amb l’advocada de la Federació d’Associacions de Veïns de Reus (FAVR) per fer inventari dels danys originats, que reclamaran a Endesa.

Al capdavant de l’Associació de Veïns I de Maig, Eduardo Navas apuntava que «mantenim la mateixa intenció de fer la reclamació a la companyia» tot i que, dimecres, Endesa va desmarcar-se de l’avaria. L’elèctrica atribueix els danys produïts a la vintena de llars que han perdut electrodomèstics i aparells electrònics a «una fuita d’aigües fecals».

Fonts de la companyia apuntaven fa pocs dies que el problema a les canonades «va comportar que el cablejat quedés sense la coberta de protecció, ja que les aigües fecals són corrosives. En entrar en contacte aquest cablejat amb l’aigua, la llum va saltar». La fuita la detectaven tècnics de la mateixa companyia quan miraven de resoldre l’avaria elèctrica al barri, aquest dimecres a la tarda. A partir d’aquí, detallaven les mateixes fonts, «hem traslladat a l’Ajuntament la situació perquè determini qui n’ha estat responsable, si es tracta d’una qüestió relativa al clavegueram públic o si ve del desaigüe de la comunitat de veïns».

Operaris encara hi treballen

Navas confirmava ahir que la fuita corresponia a la comunitat de veïns. Però valorava també que, de qualsevol manera, «és responsabilitat d’Endesa assegurar-se que elements com l’aigua no afectin el cablejat i, per tant, pensem que no ha de ser la comunitat la que es faci càrrec de les despeses». Les feines per resoldre l’avaria que va desencadenar la pujada de tensió la nit de dilluns passat encara les estan executant operaris a Mas Pellicer.

La reclamació a Endesa

Pel que fa a Endesa, «arreglarem els cables malmesos i el titular de la instal·lació on hi havia la fuita d’aigües fecals, que no sabem quant de temps portava així i no té per què ser recent, haurà d’encarregar-se també de reparar-la per tal que el cablejat no torni a quedar al descobert». La incidència va generar molèsties a «una cinquantena de famílies» les quals, amb tot, «tenen llum» des de les quatre de la tarda de dimarts «a través d’una altra via que es va habilitar». L’Associació de Veïns I de Maig, amb el suport de la Federació d’Associacions de Veïns de Reus (FAVR) va anunciar el mateix dimarts la determinació de reclamar danys a Endesa i demandar l’empresa per una situació de «deixadesa» que aquesta «no comparteix de cap manera».

tracking