Diari Més

Municipal

El Defensor del Pueblo es disculpa amb l'Ajuntament i tanca l'expedient pel cotxe retirat

El síndic estatal, que havia denunciat el consistori a la Fiscalia General per «entorpir» en una reclamació, lamenta un «error de coordinació als tràmits»

El conflicte té l'origen en un turisme abandonat que va ser traslladat al Dipòsit Municipal.

El Defensor del Pueblo es disculpa amb l'Ajuntament i tanca l'expedient pel cotxe retiratOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Defensor del Pueblo ha enviat una carta a l’Ajuntament on «accepta les disculpes» de la corporació municipal i «les hi presenta també», arran de l’expedient per la retirada d’un vehicle de la via pública pel qual el síndic estatal va traslladar a la Fiscalia General de l’Estat l’«actitud entorpidora» del consistori. En el document, el Defensor del Pueblo apunta haver «rebut un escrit de l’Ajuntament» de Reus en relació a la mateixa queixa i admet l’explicació d’aquest «per no haver-se comunicat que l’ampliació de la informació sol·licitada, i requerida en tres ocasions, s’havia remès al jutjat» que estudiava un recurs contenciós-administratiu de l’interessat davant la seva reclamació.

La institució lamenta igualment en la carta que, quan la persona que va formular la queixa per la retirada del vehicle del carrer va informar que havia presentat aquest recurs al jutjat, «les actuacions s’haurien d’haver donat per finalitzades i això no es va fer, segons s’ha pogut esbrinar, per una errada en la coordinació dels tràmits de l’expedient de queixa». Per tot plegat, i tal com detalla a la missiva, el Defensor del Pueblo –que actualment és Defensora, Soledad Becerril– «dóna per finalitzat», ara sí, l’expedient en qüestió.

Una queixa que ve de l’any 2012

Els fets es remunten al 2012 quan, segons explicava el regidor d’Hisenda, Joaquim Enrech, en el ple del passat 6 de juliol, «un ciutadà va deixar aparcat un cotxe al carrer Monestir de Poblet. Passats vuit mesos, una parella de la Guàrdia Urbana va aixecar acta i, mentre ho feia, se’ls hi va acostar un mecànic que estava al davant i els hi va fer el comentari que, feia molts mesos, un ciutadà s’havia dirigit al seu taller per dir-li que li portaria el cotxe a arreglar i no l’havia vist més». Tal com concretava el regidor, «en aquell moment, el cotxe ja tenia símptomes d’abandonament com ara oxidació i bonys», així que «es va intentar notificar al ciutadà en qüestió que s’iniciava l’expedient, propi en aquests casos, de retirada de vehicle per abandonament. No se’l va localitzar en el domicili que ens facilitava Trànsit i es va fer la notificació per edictes».

L’expedient va tirar endavant i, «de forma sorprenent, el dia 9 de novembre del 2013 es va rebre a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà un correu electrònic del propietari interessant-se per la situació del seu vehicle. Se’l va informar que havia estat traslladat al dipòsit municipal de vehicles i que, si el volia retirar, hi havia una sanció pel fet d’abandonar-lo i una taxa corresponent al pupil·latge del cotxe al dipòsit».

El ciutadà va presentar llavors un seguit d’escrits d’al·legacions «a què vam contestar totes les vegades, perquè en cap moment els seus drets han estat vulnerats» i, enmig de tot, «vam rebre un escrit de la Defensora del Pueblo, que se li va contestar el 5 de maig del 2015, i un de següent que no vam contestar perquè pensàvem que s’hauria produït un creuament amb la nostra resposta».

«Posteriorment se’n van rebre dos més que efectivament no vam contestar», afegia Enrech, que precisava que «en cap cas ha estat per una actitud entorpidora». I és que el ciutadà «havia interposat una demanda de recurs contenciós administratiu contra l’Ajuntament i l’Ajuntament, donant compte a les obligacions que té, va enviar còpia íntegra de l’expedient al jutjat». El judici està assenyalat per a l’any 2018.

tracking