Diari Més

El projecte de Mas Mainer renuncia al carril bici i recupera espai per aparcar

L’Ajuntament prioritza la seguretat donada la proximitat de l’Escola Joan Rebull i en tractar-se d’un dels vials amb més trànsit

Una imatge de les obres que s'estan duent a terme aquestes setmanes a la zona.

El projecte de Mas Mainer renuncia al carril bici i recupera espai per aparcarOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballs d’urbanització de la zona de Mas Mainer han deixat de contemplar el carril bici que havia de transcórrer inicialment per l’interior de la vorera, a l’avinguda Onze de Setembre, i recuperaran espai per a l’estacionament de vehicles. La modificació del projecte respon, tal com detallen fonts municipals, a les conclusions d’un «informe encarregat a una consultora experta que va recomanar treure el carril, tant de la vorera com de la calçada, per una qüestió de seguretat». Mantenir l’itinerari no resultava pertinent, concreten les mateixes fonts, «donada la proximitat de l’Escola Joan Rebull i per tractar-se alhora d’un dels vials amb més densitat de trànsit de la ciutat».

El canvi als plans de la promotora Unifamiliar Sant Jordi, aprovat en Junta de Govern a mitjans del passat mes de juliol, segueix les directrius de diferents departaments municipals i està fonamentat en tres punts: modificar la vorada prevista, enretirant-la dos metres cap a l’interior, reduint l’espai de vorera i deixant així una calçada de vuit metres; eliminar el carril bici en vorera i eliminar el nou pas de vianants de l’avinguda que estava previst a l’alçada del carrer Doctor Domènech. Així, aquesta «modificació del projecte redueix l’amplada de la vorera respecte al projecte inicial i recupera el carril per a l’aparcament», tal com precisen des de l’Ajuntament.

El carril bici s’havia d’estendre, senyalitzat i de doble sentit, entre el passeig Mata i el carrer General Moragues, per anar a desembocar davant l’Escola Joan Rebull. Hauria seguit teixint, així, una xarxa que va iniciar-se amb l’obertura del Tomb de Ravals a les dues rodes, l’estiu passat, i que ja té presència a l’avinguda de Falset o a Bellissens. L’obligació de prioritzar la seguretat, amb tot, ha portat a renunciar a aquest tram, que encara no s’havia construït tot i que les obres estan en marxa des de fa mesos.

La nova rotonda i un Mercadona

El projecte, de fet, van presentar-lo als veïns fil per randa el regidor d’Urbanisme, Marc Arza, i l’alcalde de Reus Carles Pellicer, en una trobada mantinguda a principis de junyi que perseguia «informar de les actuacions que s’estan portant a terme, i de les que s’executaran en els propers mesos, per tal de minimitzar les molèsties que les obres puguin causar a la ciutadania». La darrera de les novetats, en aquest sentit, havia estat la posada en marxa de la nova rotonda de Mas Mainer, en servei provisional mentre avancen les obres de consolidació i urbanització definitiva d’aquest punt, el final de les quals està previst durant l’agost. Les feines al global de l’espai vinculat a Mas Mainer acabaran a principis de setembre, abans que s’iniciï el curs escolar.

La remodelació de l’àmbit donarà lloc també a una gran zona verda per a ús públic i a un espai addicional que anirà a mans de l’Escola Joan Rebull, pendent encara de perfilar-ne l’ús. I a nous equipaments comercials. És el cas del Mercadona que la cadena obrirà l’últim quadrimestre d’aquest 2017 i on traslladarà la plantilla del supermercat que la marca té al carrer General Moragues. Aquest cessarà l’activitat amb la posada en marxa del nou centre per «oferir més comoditat als clients i adaptar-se als estàndards de qualitat», ja que era un dels primers que va instal·lar-se. La inauguració de l’espai entre la carretera de Castellvell i l’avinguda Onze de Setembre, amb un total de 1.600 metres quadrats, tindrà lloc «entre setembre i desembre».

tracking