Diari Més

Tradició

El Lleó petit naixerà per incorporar-se al Bestiari reusenc en les festes del 2018

Els Portadors del Lleó preparen una campanya popular per finançar aquest projecte, «el més important» avui i que oscil·la entre 7.000 i 10.000 euros

Marc Ollé i Josep Lluís Rius, amb el Lleó de Reus que aviat tindrà la seva rèplica a escala infantil.

El Lleó petit naixerà per incorporar-se al Bestiari reusenc en les festes del 2018Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Lleó de Reus estrenarà una rèplica a escala infantil coincidint amb les festes del 2018. La bèstia, la tercera de petita que veurà la llum després de la creació de l’Àliga i el Basilisc petits, pesarà entre 8 i 20 quilos, requerirà dos portadors d’entre 7 i 12 anys i ballarà probablement al mateix ritme que ho fa el pare. Tindrà, amb tot, faccions un pèl més relaxades, vinculat al seu públic. Els Portadors del Lleó de Reus encarregaran aquesta setmana a l’escultor Manel Llauradó el projecte, «el més important actualment» i que oscil·la inicialment entre els 7.000 i els 10.000 euros.

Per finançar-lo, han previst engegar una campanya de crowdfunding encara per concretar i que podria relacionar-se amb trets identitaris del Lleó com la corona. Un cop enllestida, la bèstia serà donada a la ciutat igual que es va fer amb el Lleó.

La Festa Major de Sant Pere, si els preparatius avancen a bon ritme, o bé Misericòrdia de l’any que ve, en últim terme, esdevindran l’escenari de la posada de llarg del Lleó petit. En paral·lel al naixement de la bèstia, els Portadors del Lleó de Reus obriran la convocatòria per trobar els seus portadors petits, amb la intenció d’aplegar-ne una vintena. Tot i que, en aquest sentit, el Lleó de Reus està reservat únicament als portadors homes, el Lleó petit admetrà nens però també nenes portadores.

La iniciativa recull la «voluntat popular» que el Bestiari inclogués la reformulació petita d’un dels elements més estimats de la ciutat, explica Marc Ollé, president dels Portadors del Lleó de Reus. I és que, tot i que el col·lectiu havia programat esperar-se alguns anys més abans de posar en marxa aquest projecte, la «insistència i la il·lusió dels nens, que el demanaven» ha obligat a escurçar els terminis respecte al Lleó petit. Amb la renovació de la junta, que va produir-se tot just fa un any, la voluntat passa en aquesta nova etapa per «seguir l’estela de l’anterior i continuar demanant opinió i consell als fundadors», apunta el cap de colla i secretari Josep Lluís Rius.

Canvi de vestimenta

Mentre espera el Lleó petit, el Lleó de Reus reserva també alguna novetat que es deixarà veure una mica abans que la nova criatura, per Misericòrdia 2017. Es tracta de la vestimenta. Els Portadors del Lleó de Reus lluiran un nou aspecte amb l’estrena de 15 vestits nous, confeccionats a partir d’El Barato i que han suposat per a l’entitat una inversió global d’aproximadament 8.500 euros.

Entre els detalls que es poden avançar abans de l’acte en què es donarà a conèixer la nova vestimenta hi ha els que fan referència a la part del pantaló, que a partir d’ara serà de doble caiguda per aportar més majestuositat a les potes del Lleó i resultar «més còmode i també força més adequat per la funció per la qual està concebut». Les espardenyes, d’altra banda, seran les mateixes que ja es van renovar l’any passat. En aquest cas, el pressupost s’ha recollit «a partir de les sortides que fem durant l’any». La camisa igualment viurà canvis. Per veure’ls, però, caldrà deixar passar encara unes setmanes, mentre acaben d’enllestir-se.

tracking