Diari Més

La plantilla de Villablanca xiula contra el viratge cap a un conveni del sector

Treballadors protesten al centre per la voluntat de l’empresa d’aplicar «més retallades» i reclamen un augment de sou que no es produeix des del 2009

Empleats vam concentrar-se ahir amb pancartes reivindicatives.

La plantilla de Villablanca xiula contra el viratge cap a un conveni del sectorOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un centenar de treballadors de Villablanca Serveis Assistencials van concentrar-se, el matí de dimarts i a les portes del centre on poques hores més tard hi havia prevista una reunió amb l’empresa, per visibilitzar el «no» de la plantilla a les pretensions del Grup Pere Mata de «rebaixar-nos una altra vegada les condicions salarials». El col·lectiu, integrat per unes 390 persones, denuncia que l’empresa vol aplicar «retallades» al conveni actual, pactat l’any 2010 i prorrogat des del 2013, i propiciar un acostament al conveni del sector. Un moviment, aquest que generaria un greuge en l’aspecte econòmic –on no s’ha aplicat cap increment salarial des del 2009, un fet que igualment reclamen– però que també repercutiria en «altres drets i avantatges» com ara els vinculats a la salut dels treballadors.

En aquest sentit, el president del Comitè d’Empresa de Villablanca, Claudio Parodi, subratllava que «la feina que fem requereix esforç físic i molta concentració. És una tasca molt sacrificada tenint en compte que cal paciència. Per això, les prestacions d’incapacitat temporal i les baixes del 100% que tenim hem de mantenir-les, perquè es pateixen agressions o hi ha malalties que podem contraure a conseqüència de la feina». «Tampoc no entenem per què l’empresa vol ara fer un canvi de conveni quan aquest li ha permès créixer, guanyar terreny i cada cop tenir més contractacions», afegia Parodi, que deia que «tenir-lo ha servit per generar beneficis al llarg d’aquests anys». Sobre la cita posterior amb la direcció de Villablanca Serveis Assistencials, els professionals esperaven que «entrin en raó i vegin que el que hem de fer és allò que diu el nostre conveni, que és negociar la clàusula econòmica. Aquest és l’únic resultat que volem treure de la reunió. Cap més».

Seguir amb les mobilitzacions

La pròrroga del conveni que s’ha vingut produint des del 2013 és automàtica llevat que qualsevol de les dues parts, o bé la plantilla o bé Villablanca Serveis Assistencials, opti per denunciar-lo. «Si l’empresa denuncia o si no negocia l’augment salarial, nosaltres seguirem amb la nostra reivindicació. I mirarem d’aconseguir el que creiem que és una causa justa: des de l’any 2009 no hem percebut cap augment salarial», concloïa el president del comitè d’Empresa.

«Exigim que es faci una pujada de sous als treballadors perquè tot puja menys el nostre salari», afegia Rocío Hidalgo, membre del sindicat CCOO. Per la seva banda, Jordi Gutiérrez, de la CGT, destacava que «a l’empresa estan creixent els accidents i les agressions per damunt del 5%». Entre les retallades que el col·lectiu denuncia hi ha també l’eliminació de plusos o la desregulació de les jornades laborals.

tracking