Diari Més

El Centre del Vermut tindrà tres zones d'interpretació, degustació i actuació

Vermuts Miró és un dels operadors privats candidat a gestionar alguna entre les futures àrees de la Llotja i a finançar-la en part

Una imatge d'arxiu d'un tast de vins que va celebrar-se enguany a l'espai de la Llotja.

El Centre del Vermut tindrà tres zones d'interpretació, degustació i actuacióOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre d’Interpretació del Vermut que s’instal·larà a l’espai de la Llotja, recentment adquirit per la Cambra de Reus, disposarà de «tres zones: interpretació, degustació i actuació». Aquesta última serà la «central, i completament diàfana, que permetrà realitzar tota mena d’actes públics com ara conferències, concerts o presentacions». Entre els operadors privats la complicitat dels quals busca la Cambra per materialitzar l’ambiciosa iniciativa, la qual pretén la creació d’un ens que inclogui també la participació de l’Ajuntament, es troba Vermuts Miró, «un dels possibles candidats, per bé que no ens tanquem pas a cap opció». Els detalls del projecte, pendent ara d’acabar de resoldre «alguns serrells», els explica el president de la Cambra, Isaac Sanromà, en una entrevista concedida a la revista del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona (COATT), on ha reiterat la voluntat que el centre pugui obrir portes a mitjans del proper 2018, inspirat en l’essència de la fàbrica Guinnes a Dublín.

Els nous plans per a la Llotja, anunciats per la Cambra el passat gener en forma d’aquest futur Centre d’Interpretació del Vermut, no es concreten encara en una xifra econòmica, a l’espera d’enllestir completament el projecte i de conèixer els actors que intervindran en la seva execució. Amb tot, el que sí que és segur és que servirà per «posar en valor els productes agroalimentaris de la zona i fer-ho de la manera més digna possible». La idea és que l’espai, que ocuparà prop de 1.000 mestres quadrats a La Llotja, sigui un «museu 3.0», on la tecnologia tingui un paper destacat a l’hora d’explicar els processos relacionats amb l’elaboració de la beguda. Amb tot, també estarà obert a altres actors. Un caràcter «polivalent» on també s’hi faran conferències obertes a la ciutadania i altres activitats. Bona part del muntatge expositiu girarà al voltant d’aquesta beguda. El Centre d’Interpretació del Vermut conviurà amb el tradicional mercat de la Llotja dels dilluns, que fixa els preus de referència dels productes agroalimentaris.

L’essència de la fàbrica Guiness

La iniciativa va sorgir arran del periple d’una delegació institucional reusenca, encapçalada per Sanromà i per l’alcalde Carles Pellicer, en direcció a Dublín per conèixer de primera mà l’experiència del museu de la cervesa Guiness com a atractiu i dinamitzador del turisme d’aquesta ciutat. La delegació, de la que també en formaven part representants de Vermuts Miró, tenia com a objectiu conèixer diverses iniciatives que poguessin contribuir a impulsar la promoció de la ciutat a través de la marca Vermut de Reus, conjuntament amb el turisme i el comerç. El museu de Guiness, «la llar de la cervesa a Dublín» compta amb un total de set plantes repletes d’experiències interactives que conjuguen «el nostre vast patrimoni de cervesa amb la rica història d’Irlanda», tal com precisa al seu lloc web. La marca Vermut de Reus és una marca registrada des de l’any 2014 i amb una normativa específica creada amb l’objectiu de garantir la qualitat d’aquest producte gastronòmic. Actualment només 3 empreses produeixen Vermut de Reus.

tracking