Diari Més

Laboral

Empleats de Villablanca, contra la voluntat de l'empresa de rebaixar les seves condicions laborals

El Comitè d’empresa ha convocat una concentració demà dimarts a les 10h a les portes de l’empresa

L'accés a les instal·lacions de Villablanca.

Villablanca planteja a la plantilla regir-se pel conveni del sectorOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comitè d’empresa de Villablanca Serveis Assistencials ha convocat, per demà dimarts 1 d’agost a les 10h, una concentració a les portes de l’empresa per protestar contra les pretensions de l’empresa de rebaixar les condicions laborals de la plantilla.

Actualment estan en vigor les condicions del conveni d’empresa pactat el 2010, que s’ha prorrogat des del 2013 «sense negociar cap tipus d’actualització i millora de les condicions econòmiques», segons afirma el comitè d’empresa. L’única modificació es va introduir el 2012, quan es va rebaixar un 4% el salari adduint pèrdues d’ingressos, rebaixa que no va ser retornada fins el passat any 2016.

El comitè d’empresa ha rebutjat ara una nova proposta de l’empresa que «pretén eliminar definitivament els possibles beneficis econòmics i socials que recull el conveni» en un moment en què els índexs indiquen que es troben en una fase de recuperació econòmica. Segons el comitè, la proposta introdueix «els aspectes més regressius continguts en l’actual Conveni Col·lectiu de Catalunya de residències, centres de dia i residència per a persones amb discapacitat intel·lectual».

La proposta contempla, per exemple, la introducció de la doble escala salarial, on les persones de nou ingrés tenen taules salarials inferiors a les persones amb més antiguitat –les diferències varien entre els 140 i els 500 euros bruts segons la categoria laboral-.També es pretén eliminar els plusos i reduir els complements salarials per les persones de nou ingrés, així com suprimir i reduir els beneficis socials com poden ser l’assistència sanitària als familiars dels treballadors o el premi de fidelitat, entre d’altres. Pretenen també consolidar la congelació salarial en el futur i desregular les jornades laborals tot aplicant les 12 hores diàries amb l’únic requisit del descans establert estatuàriament i reduint els dies de descans entre torns, entre d’altres.

Per altra banda, el comitè també explica que la nova proposta de l’empresa contempla la reducció de les condicions laborals tot disminuint les categories laborals i establint nous grups professionals. En aquests nous grups les funcions estan tan generalitzades que no es poden establir funcions específiques del grup de treball, de manera que s’elimina la possibilitat de reclamar per l'assumpció de funcions de major o menor categoria. A més, això permetria la circulació de les persones d'un grup professional a un altre sense cap tipus de compensació econòmica ni promocional.

El Comitè d’empresa denúncia que l’empresa ha volgut «enganyar la plantilla fixa» assegurant-los que les noves condicions només afectaran als companys de nou ingrés. El comitè considera que això són «mentides i falses expectatives que formen part de les polítiques de precarització laboral» i mantenen que la premissa per mantenir un treball digne és que tothom qui realitzi la mateixa feina tingui el mateix salari.

tracking