Diari Més

Mobilització

Concentració a l'Ajuntament per demanar una solució per a una mare i dos fills que no tenen aigua corrent

La PAH de Reus ha aconseguit amb aquesta mobilització una solució temporal per l’Adela, qui es va veure obligada a ocupar un pis per la seva precària situació econòmica

Els membres de la PAH, a l'Ajuntament de Reus per demanar una solució per l'Adela.

Concentració a l'Ajuntament per denunciar que una mare i dos fills no tenen aigua correntCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup de membres de la PAH de Reus s’ha concentrat el matí d’aquest divendres davant l’Ajuntament per reclamar una solució per l’Adela, qui viu en un pis sense aigua corrent amb els seus fills menors de 6 i 8 anys. La família resideix en un pis buit d’una entitat bancària que es va veure obligada a ocupar, fa dos mesos, a causa de la seva situació precària, ja que es va quedar sense casa i va haver de dormir durant uns dies al cotxe. Al pis no tenen mobles -dormen en uns matalassos de platja- i tampoc aigua corrent. «Sense aigua no poden ni rentar, ni cuinar ni dutxar-se, amb el greuge que això suposa en aquesta època tant calorosa» afirma Magda Martínez, portaveu de la PAH de Reus. Després d’haver recorregut als Serveis Socials sense obtenir cap solució, la plataforma ha decidit concentrar-se davant del consistori per posar-hi remei.

Magda Martínez explica que la plataforma porta dos mesos sol·licitant l’ajuda a Serveis Socials. «Visiten a l’Adela i ens diuen que estudien el seu cas, però de moment encara no ens han trobat solució i la família segueix vivint sense aigua corrent», afirma la portaveu de la PAH de Reus. «No volem punxar l’aigua, ja que és il·legal, sinó que demanem un comptador solidari perquè ella no té ingressos», afirma Martínez.

En la concentració d’avui els manifestants s’han instal·lat davant l’Ajuntament amb una pancarta i samarretes en suport a l’Adela, a més de garrafes d’aigua buida amb les quals han cridat l’atenció dels responsables fent soroll. Finalment els ha atès la cap dels tècnics de Serveis Socials, així com també han pogut parlar per telèfon amb l’alcalde, Carles Pellicer. Segons Martínez, des de l’Ajuntament els han dit que no poden col·locar un comptador social, ja que és il·legal posar-lo en una propietat que no és seva. Tot i així, Martínez assegura que «tenim coneixement que altres ajuntaments ho han fet, per la qual cosa no creiem que sigui il·legal». Tot i això, la PAH de Reus sí que ha aconseguit una solució temporal per a l’Adela i els seus fills, ja que l’Ajuntament els ha facilitat l’estada en una pensió des d’avui fins el dilluns a l’espera de trobar una solució.

Per altra banda, Pellicer ha intentat calmar als membres de la Plataforma mitjançant una conversació telefònica en la qual els ha assegurat «que estudiarien el cas per arribar a un acord que solucioni el problema de l’Adela». «En altres ocasions és veritat que ens han donat una solució de forma ràpida, però aquest cas està anant molt lent per l’emergència de la qual es tracta», afirma Martínez, qui espera que la solució arribi «ben aviat».

Els membres de la PAH, a l'Ajuntament de Reus per demanar una solució per l'Adela.

Concentració a l'Ajuntament per denunciar que una mare i dos fills no tenen aigua correntCedida

tracking