Diari Més

Municipal

Ajuntament i restauradors de Reus es reuneixen per l'horari nocturn de les terrasses

La CUP denuncia que els últims dies hi ha hagut tensió entre clients, restauradors i Guàrdia Urbana

Una mesura del 2016 vol canviar l'horari de tancament de les terrasses de les 3 a la 1 de la nit.

Ajuntament i restauradors de Reus es reuneixen per l'horari nocturn de les terrassesGreen Dog/Twitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Reus, encapçalat pel regidor de Seguretat Joaquim Enrech, s'ha reunit aquest divendres amb representats de restauradors amb terrasses de la ciutat per tal d'informar-los sobre una mesura implantada des del 2016 que pretén avançar l'horari de tancament de les terrasses de les 3 a la 1 de la matina.

La CUP denunciava, aquest mateix divendres, que el consistori encara no havia informat als restauradors del decret, i que en els últims dies aquest fet «ha estat generant situacions tenses entre consumidors, propietaris de locals i Guàrdia Urbana». Abans de tenir coneixement de la informació, «els propietaris de les terrasses es trobaven que la policia local els feia recollir la terrassa sense conèixer-ne el perquè», assegura la formació.

Des del consistori, durant la reunió s'ha explicat que es vol treballar «conjuntament» per tal de fer «més compatible l’activitat dels establiments i el descans dels veïns». Segons l'Ajuntament, aquesta setmana s'ha tingut coneixement, «per primera vegada, de les inquietuds d’alguns restaurados en relació a la mesura que l’Ajuntament està implantant des de 2016». El consistori ha assegurat que «en el seu moment, la mesura ja ha estat notificada individualment a tots el propietaris d’establiments als quals se’ls ha aplicat».

Actualment, dels més de 300 establiments amb terrassa que hi ha a la ciutat, una vuitantena tenen fixat l’horari d’obertura de la terrassa fins a la 1 de la matinada. Es tracta d’aquells establiments que ja tenen fixat l’horari d’obertura a aquesta hora d’acord a la seva activitat. També s'hi inclouen els nous establiments que han sol·licitat llicència de terrassa des de 2016 i els establiments que en aquest darrer any han modificat la llicència per qualsevol circumstància.

tracking