Diari Més

Cultura

Reus Capital de la Cultura suma 100.000 espectadors en el seu equador

La cloenda està prevista pel cap de setmana del 12 i 13 de gener

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, en roda de premsa a l'equador de la Capitalitat de la Cultura Catalana 2017. Imatge del 26 de juliol del 2017

Reus, espectacle, festival, Capital Cultura Catalana, espectador, títol, balanç, culturaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Capital de la Cultura Catalana (CCC) Reus 2017 arriba a l'equador amb una vuitantena de projectes duts a terme i un total de 211 activitats, amb la implicació de 80 entitats. La majoria de les activitats -un 93%- han estat gratuïtes, i només un 7%, de pagament. D'aquest volum de propostes culturals, una dotzena han estat singulars, entre els quals destaca el Festival de les Arts de Reus, el FAR. Amb una ocupació del 80%, és un dels projectes gestats en el marc de la capitalitat cultural que se'n garanteix la seva continuïtat. Els primers sis mesos de la capitalitat s'han finançat amb uns 400.000 euros d'un total de 850.000 euros pressupostats. Al setembre es presentarà el gruix de la programació del segon semestre. La cloenda està prevista pel cap de setmana del 12 i 13 de gener. Ara la ciutat està enllestint els resultats d'una enquesta per palpar les sensacions de Reus CCC 2017. Un 80% dels enquestats són conscients que la ciutat ostenta aquesta designació.

Els resultats d'aquest estudi sobre l'impacte de la capitalitat, a partir d'enquestes a més de 800 persones, no es donaran a conèixer fins més endavant, si bé ja s'ha avançat que més del 80% n'estan al corrent, i que l'espai cultural preferit és la Prioral. L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, s'ha mostrat satisfet de la «força cultural» que arrossegarà la ciutat, i que Reus en sortirà «reforçada» i «enriquida» a partir d'haver ostentat la Capitalitat Cultural, a més del valor de projecció de ciutat «únic a nivell de país».

Per la seva banda, la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, ha valorat positivament el primer semestre de l'ostentació de la distinció, amb els 80 projectes i 211 activitats, però sobretot s'ha congratulat de la implicació del teixit associatiu de la ciutat. «Aquesta implicació era molt important perquè les entitats es fessin seu aquest projecte; tot ha funcionat com nosaltres teníem previst», ha afirmat Caelles. «Hi ha poques ciutats al nostre país capaces de generar aquesta activitat cultural», ha afegit.

A part del FAR, altres projectes singulars que s'han organitzat durant aquests sis mesos són l'exposició 150 anys de Cultura a Reus, el cicle d'activitats i l'exposició Ressó de Japonisme, la jornada de cultura i recerca local Recerca't, entre d'altres.

tracking