Diari Més

Urbanisme

El projecte que faci possible el trasllat del CMQ s'enllestirà en tres mesos

Un estudi reusenc s’encarregarà de la redacció i la direcció de les obres per rehabilitar l’antic hospital

L'edifici on es preveu instal·lar l'activitat del  centre.

El projecte que faci possible el trasllat del CMQ s'enllestirà en tres mesosOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sagessa ha deixat a les mans de l’estudi d’arquitectura local Carles Busquets Rosich la redacció del projecte i la direcció de les obres d’adequació que s’hauran de dur a terme a l’edifici de consultes externes de l’antic hospital per tal que aculli l’activitat del CMQ, que actualment ocupa l’espai de la Clínica Fàbregas. El concurs, resolt aquest divendres i a què van concórrer tres despatxos, és el primer dels tràmits que caldrà completar per consumar el trasllat del CMQ, anunciat al gener. Aquest pas representa una inversió de prop de 70.000 euros –el global del canvi està pressupostat en uns 3 milions– i el plec de condicions concreta un termini de tres mesos, a partir de la signatura del contracte –que ha de produir-se en menys de quinze dies– per lliurar el projecte. La del marge de 90 dies màxim era una de les condicions imprescindibles per accedir al procés de licitació obert per Sagessa.

El trasllat de l’activitat fora de les instal·lacions del carrer Gaudí ocuparà sis plantes –dues de soterrani i altres quatre de pis– a l’edifici de consultes externes, ubicat al carrer de Jacint Barrau cantonada amb Vapor Nou i buit des de l’obertura, l’any 2010, de l’actual equipament hospitalari a l’entorn del Tecnoparc. Els dos espais de soterrani de què aquest disposa es destinaran a zones de farmàcia, bugaderia, arxius i magatzem, així com al servei de radiologia, els vestidors i una estança per al descans de la plantilla de treballadors.

A la planta baixa es crearan sis boxes d’urgències, orientats a l’admissió de pacients i proves mentre que la planta zero albergarà els gabinets de proves diagnostico-terapèutiques i també la cirurgia menor ambulatòria. La sala d’extraccions s’establirà a la primera planta, així com també set consultes –per a pediatria, urologia i ginecologia, entre altres–, i la segona planta es reservarà per a quatre consultes més i una sala de treball per audiometries. Així ho concreta el Pla Funcional del nou CMQ, tancat amb data d’aquest març i elaborat per regir el canvi de localització dels serveis que actualment ofereix el centre.

Demanda de desnonament

Fonts del CMQ detallaven fa algunes setmanes que el centre continuarà abonant el lloguer a la família Fàbregas després que aquesta fixés com a data límit per buidar la Clínica Fàbregas el passat 13 de juny. Un cop expirat el termini, i amb el CMQ encara instal·lat al mateix espai on entén que «el contracte de lloguer és vigent», la família va presentar una demanda de desnonament amb l’objectiu de recuperar les instal·lacions. Des del CMQ han insistit en tot moment que «l’activitat seguirà amb normalitat» fins que no es mogui a les consultes externes de l’antic Sant Joan. El procediment que pugui desembocar en el desnonament del CMQ, amb tot, podria ser més o menys llarg i coincidir, o no, amb la rehabilitació dels espais a l’entorn de la plaça del Gegant Indi.

A principis d’aquest 2017, el consell d’administració del CMQ va acordar mantenir a l’actual Hospital Sant Joan, a l’avinguda doctor Josep Laporte, els serveis que el CMQ hi està prestant actualment: consultes externes, la planta d’hospitalització i totes les intervencions de mútues i privats que requereixin ingrés.

tracking