Diari Més

L'Ajuntament ofereix als propietaris de solars abandonats que els cedeixin per nous usos

Els propietaris estarien disposats a cedir-ne l’ús de manera temporal, abans d’iniciar-ne el procés d’urbanització

La relació final entre propietaris i usuaris es concretarà amb un acord entre les dues parts, del qual l'Ajuntament en quedarà al marge.

L'Ajuntament ofereix als propietaris de solars abandonats que els cedeixin per nous usosCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Medi Ambient, ha fet una crida als propietaris perquè posin els terrenys abandonats a disposició d’altres ciutadans disposats a donar-los un nou ús de manera temporal. La iniciativa se suma a les accions d’informació, sensibilització i sanció que porta a terme la regidoria per recordar als propietaris la seva obligació de tenir els solars en condicions de seguretat i salubritat.

La regidoria ha iniciat una prospecció per conèixer els possibles solars en terrenys urbanitzables, els propietaris dels quals estarien disposats a cedir-ne l’ús de manera temporal, abans d’iniciar-ne el procés d’urbanització.

L’Ajuntament crearà una fitxa per a cada un dels solars disponibles, amb la informació necessària sobre el propietari i el terreny. Una vegada l’Ajuntament tingui la màxima informació possible sobre l’oferta de solars disponibles, valorarà —d’acord amb els propietaris dels terrenys— quin és el millor ús possible que se’ls pot donar, i es buscaran els possibles destinataris. Els nous usos que es podran donar als solars són variats: agrícoles, cívics, esportius, etc.

La relació final entre propietaris i usuaris es concretarà amb un acord entre les dues parts, del qual l’Ajuntament en quedarà al marge.

Fins al moment, ja hi ha 6 propietaris interessats en el projecte. El regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio, ha presentat la iniciativa aquest dijous, 20 de juliol en roda de premsa, acompanyat d'un possible usuari —un agricultor— disposat a donar un nou ús a un terreny abandonat.

tracking