Diari Més

Les denúncies per conduir begut pugen un 44% a Reus

La Guàrdia Urbana va denunciar un total de 233 conductors per delictes contra la seguretat del trànsit al llarg del passat 2016

Imatge d'arxiu d'un control d'alcoholèmia.

La nit de Cap d'Any deixa 55 detinguts i 88 positius per alcoholèmiaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Urbana de Reus va incrementar en un 43,75% el nombre de conductors denunciats per conduir sota els efectes de l'alcohol. Concretament, 138 conductors van ser denunciats per aquest fet –així com dos més per consum de drogues i/o alcohol, així com dotze per negar-se a fer les proves–, quan el passat 2015 van arribar als 96.

Segons el cos, la majoria dels delictes contra la seguretat del trànsit imputats durant l'any passat tenen a veure amb la conducció sota els efectes de les drogues o l'alcohol. Això va portar a incrementar el nombre de controls d'alcoholèmia als conductors, especialment les nits dels caps de setmana. En total, durant el 2016, la Guàrdia Urbana va imputar un total de 233 delictes contra la seguretat del trànsit, un 15,92% més respecte el 2015. Unes xifres, asseguren, que s'expliquen per un increment d'aquests dispositius de control. Això també explicaria, afegeixen, el fet que un 97,83% dels accidents hagin estat de poca gravetat, sense ferits o amb ferits lleus.

Addicionalment, els agents van detectar durant 2016 un total de 38 conductors que circulaven sense haver obtingut mai el permís o la llicència. En el cas de vint conductors, per haver perdut la vigència de punts, i en el cas de quinze casos per conduir amb privació judicial cautelar o definitiva del permís o la llicència. En menor mesura, les denúncies contra la seguretat del trànsit per conducció temerària van arribar a set. També es va registrat un delicte per originar risc greu a la circulació però cap denúncia per circular a una velocitat punible.

tracking