Diari Més

Municipal

La CUP proposa destinar els 900.000 euros de Prat a pagar les DPOs de l'Hospital

La regidora Marta Llorens destaca que la sentència «és sumament important» i «hauria de servir per accelerar el procediment penal que s’està instruint als jutjats de Reus per la mateixa causa»

Marta Llorens, a la dreta, i Mariona Quadrada, a l'esquerra, durant la roda de premsa d'aquest divendres.

La CUP denuncia complicitat entre el PSC, CiU, ERC i ICV en el Cas InnovaCUP Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CUP de Reus ha proposat a l’Ajuntament que els 900.000 euros que Josep Prat ha estat condemnat a pagar per haver autoritzat els pagaments de les factures a Carles Manté i Jorge Batesteza es destinin a pagar les DPO que l’Hospital Sant Joan deu als treballadors, un cop hi hagi sentència ferma.

La regidora Marta Llorens destaca que la sentència del Tribunal de Cuentas «és sumament important» i «hauria de servir per accelerar el procediment penal que s’està instruint als jutjats de Reus per la mateixa causa». Amb tot, la cupaire ha demanat que se’ls informi «de la sentència i del paper que ha tingut l’advocada representant de l’Ajuntament en la causa», ja que se n’han assabentat pels mitjans de comunicació.

La regidora ha destacat de la sentència que Josep Prat hagi al·legat en la seva defensa que l’ordre de contractació de Manté fos donada per superiors jeràrquics seus. «Aquest fet demostra un cop més que la nostra tesi de l’existència d’una xarxa organitzada per espoliar el sistema sanitari públic català pren força», ha expressat Llorens. En aquest sentit, la CUP considera que aquesta declaració obliga a esclarir quina o quines van ser aquests superiors jeràrquics de Josep Prat, ja que «aquesta qüestió és clau i podria obrir una nova dimensió al procés judicial».

Pel que fa a la condemna a Josep Prat, que haurà de pagar 900.000 € a l’Ajuntament, Llorens considera que «si es demostra que alts càrrecs de l’Ajuntament de Reus espoliaven diners de l’arca pública per a benefici de privats seria de justícia que aquesta quantitat anés a parar a les treballadores de l’Hospital de Sant Joan a qui se les hi deuen les DPOs d’anys anteriors».

tracking