Diari Més

Successos

Crema dos cops en dotze dies una nau que el consistori ha obligat a tancar

Si el propietari no assegura el perímetre, l’Ajuntament ho farà cobrant-li les despeses

L'incendi als dipòsits va provocar una gran fumerada negra.

Crema dos cops en dotze dies una nau que el consistori ha obligat a tancarOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Bombers van haver de treballar ahir dimarts al matí en l’incendi dels dipòsits d’una fàbrica de biocombustible del polígon AgroReus, Bionet Europa, que fa més d’un any que va deixar de funcionar. L’espessa columna de fum negre va fer que l’incident fos visible des d’una gran distància. Es tracta del segon foc que s’origina des del solar d’aquesta fàbrica en menys de dues setmanes, ja que el 6 de juliol es va produir un incident similar, quan dos dels grans dipòsits que acull el solar es van incendiar. Fonts del consistori afirmen que, si en uns dies els propietaris no compleixen l’ordre municipal d’assegurar el tancament del perímetre del solar, el mateix Ajuntament ho farà de forma subsidiària: és a dir, carregant les despeses de l’actuació al propietari.

El primer sinistre va posar al descobert que el tancament del solar havia estat trencat en un acte de vandalisme i que, tot i que no es considerava que hi hagués risc per la població, hi havia materials inflamables a l’interior del recinte. Per això, l’Ajuntament de Reus va requerir tant al titular de la fàbrica com al propietari del solar que asseguressin el tancament de la finca. Ahir el solar seguia obert, cosa que, segons testimonis presencials, hauria propiciat aquest segon incendi.

El foc ha mobilitzat set dotacions de Bombers que han hagut de treballar durant hores per extingir les flames del dipòsit de fibres que s’havia incendiat. L’incendi ha estat controlat en tot moment, ja que des de l’inici s’ha considerat que no hi havia risc de propagació cap a les naus colindants. L’actuació ha obligat la Guàrdia Urbana a instal·lar un perímetre de seguretat al voltant del solar, situat entre els carrers Rovira i Virgili, Santiago Rusiñol i Adrià Gual. No s’ha decretat cap mesura de confinament ja que no s’ha cregut que el fum pogués expandir-se.

Els Bombers remullant els dipòsits de fibres que s'han incendiat.

Crema dos cops en dotze dies una nau que el consistori ha obligat a tancarOlívia Molet

El foc s'ha produït en una fàbrica abandonada d'AgroReus.

Crema dos cops en dotze dies una nau que el consistori ha obligat a tancarOlívia Molet

tracking