Diari Més

Societat

Reus estrena un casal d'estiu per a infants amb autisme i altres transtorns de desenvolupament

Es duu a terme durant el mes de juliol a l'Escola Rubió i Ors i ofereix 20 places setmanals

Foto de la visita dels usuaris del casal adaptat a les piscines municipals.

Reus estrena un casal d'estiu per a infants amb autisme i altres transtorns de desenvolupamentAjuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La capital del Baix Camp compta aquest estiu, per primer cop, amb el Casal Adaptat Gaudí (TEA i altres trastorns de desenvolupament), organitzat per l’Associació Aspercamp, amb el suport de les regidories de Benestar Social i Ensenyament de l’Ajuntament de Reus. En aquest casal els infants amb autisme i altres trastorns de desenvolupament –com per exemple TDA-H-, realitzen activitats preesportives, d’expressió musical i corporal, psicomotricitat, relaxació i jocs d’aigua. Aquestes activitats potencien les seves habilitats socials i comunicatives. El casal ofereix 20 places cada setmana del 3 al 28 de juliol, de 9 a 13h, a l’Escola Rubió i Ors. Durant el mes han assistit 13 infants cada setmana, una de les quals a proposta dels serveis socials.

L’Ajuntament en col·laboració amb AMPA CEEP Alba també fomenten l’organització del Casal d’Estiu Adaptat, que enguany es fa del 3 al 28 de juliol, de 9 a 13 h, a l’Escola General Prim. En aquest cas, el casal s’adreça a infants escolaritzats en centres d’educació especial de Reus i infants de necessitats educatives especials residents a Reus i els seus germans. Es realitzen diverses activitats com hipoteràpia, tallers de creativitat, teràpia de gossos, musicoteràpia i hidroteràpia. L’ocupació d’aquest mes de juliol ha estat pràcticament total amb 36 places, de les quals 3 són a proposta de serveis socials.

A més, 17 infants amb necessitats especials, que compten amb un monitor de suport, participen en la resta de casals organitzats per Ensenyament.

tracking