Diari Més

Els cavalls tornaran a ser protagonistes a Reus amb la Fira de Sant Jaume 2017

L'esdeveniment tindrà lloc del 21 al 23 de juliol al Parc de la Festa

Durant aquest cap de setmana, Reus celebra la festivitat de Sant Jaume amb activilats lúdiques per a tots els públics.

Reus obre les portes a la Fira de Sant JaumeChristel Torres

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus acollirà, del 21 al 23 de juliol, una nova edició de la Fira de Sant Jaume, organitzada per Reus Promoció amb la col·laboració de l’Associació dels Amics dels Cavalls de les comarques de Tarragona. La inauguració de la mostra, que té els seus orígens a l’any 1343 sent un dels certàmens firals més antics de Catalunya, tindrà lloc el divendres a les 21h i anirà a càrrec de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer.

L’edició d’enguany presenta un programa orientat a aficionats dels cavalls i públic familiar en horari de tarda-vespre, de 19 a 24h. Els protagonistes són, un any més, els cavalls, ja que en el marc de la fira s’organitza la 22a Fira del Cavall. Altres activitats destacades són els Sopars tradicionals a la fresca, elaborats amb productes de proximitat, i la tradicional Cursa de portadors de sacs d’avellanes. Les activitats de la zona infantil, amb les atraccions de fira i les passejades en poni, complementa el ventall d’activitats de la mostra.

Cal dir que la Fira de Sant Jaume de Reus diumenge a la tarda serà protagonista del programa «KM 0» de la xarxa de televisions locals de Catalunya, un programa d’entreteniment que durant l’estiu es realitza cada dia des d’un municipi diferent.

22a Fira del cavall

La 22 Fira del cavall, organitzada per l’Associació dels Amics del Cavall de les comarques de Tarragona, comptarà amb la presència de diferents centres d’equitació de la demarcació. Com a novetat d’aquest any, els dies 19 i 20 de juliol, tindrà lloc el Campionat de Catalunya de Morfologia de Pura Raça Espanyola, un certamen que va tenir lloc per darrera vegada a l’edició de 2014. Està previst que finalment s’arribi al centenar de cavalls inscrits. Aquest tipus de campionats valoren la morfologia dels animals de pura raça espanyola, la seva «bellesa», i la perfecció dels seus moviments. En total, es lliuraran 90 trofeus en 15 categories, dividits entre mascles i femelles. La majoria dels cavalls participants provenen de Catalunya, però també hi ha exemplars de les Illes Balears, Alacant, Madrid, Cadis, França i Suïssa.

Altres proves que es realitzaran el cap de setmana són el concurs de «Horse ball» (basquet a cavall) el divendres i el Concurs de Salt d’Obstacles el dissabte. El diumenge a la tarda tindra lloc el Concurs de Pole Bending i Barrel Racing. El dissabte al matí, a partir de les 9 h, el recinte firal acollirà el Concurs d’Alta Escola, i el diumenge, a partir de 2/4 de 9 h, el concurs de Doma clàssica. La Fira també comptarà amb la participació de diferents centres hípics de la demarcació que realitzaran exhibició de diferents disciplines eqüestres el divendres i el diumenge a la tarda. Cada nit es podrà veure l’espectacle eqüestre, que aquest any anirà a càrrec dels genet s Santi Serra i Florin Harabor.

Sopar de la Fira de sant Jaume

Aquest sopar tradicional vol posar en valor els productes de proximitat de qualitat i és, des de fa uns anys, una de les activitats amb més èxit de la Fira de Sant Jaume, ja que permet als visitants degustar a l’aire lliure un menú de productes autòctons.

La proposta per aquest any inclou una amanida de tomàquet del Camp de Tarragona, un assortit de carns a la brasa compost per xai, llonganissa i cansalada, conill «a l’ajillo» i les postres, a escollir entre mel i mató de Colldejou o codonyat clàssic Glady de Vinyols, tot acompanyat pel vi del Celler Masroig. El preu del tiquet del menú es manté en 10 euros i es podrà adquirir a la mateixa fira. També es podran comprar degustacions individuals. Totes les amanides i els plats de carn estaran amanits o cuinats amb oli d’oliva verge extra DOP Siurana. Productors: Embotit Bondrià – Carnisseries Bonet i fills, Codonyat natural Glady, Formatges Colldejou, Celler Masroig.

21a Cursa de portadors de sacs d’avellanes

La Cursa de portadors de sacs d’avellanes, en què els participants carreguen 58 quilos a l’esquena per completar un itinerari d’uns 900 metres, es desenvoluparà el dissabte dia 22 a les 20.15h. La cursa de portadors de sacs d’avellanes és la primera de les tres curses que es realitzen cada any a Reus, Riudoms i Valls, i forma part del gran premi UNIÓ. Prèviament, a les 1945 h, es realitzarà l’exhibició de portadors de sac s d’avellanes, a càrrec del Club Esportiu Alba.

Espectacles de ball i espai de Reus Promoció

En aquesta edició també es recuperen els espectacles de ball a la nit, que comptaran amb la participació de diferents entitats de Reus: l’escola de balls de saló Wapachá, Sala New York i els grups Reus Country Line Dance i Country Line Dance Rose. Totes les actuacions tindran lloc a l’escenari de la zona de sopars a les 21’30 h.

D’altra banda, l’espai de Reus Promoció s’amplia, i enguany també realitzarà promoció de les diferents activitats de la Capital de la Cultura Catalana. En aquest espai s’exposaran els gegants petits de Reus i s’hi realitzarà la promoció de productes gastronòmics vinculats a la ciutat: «vermut de Reus i oli DOP Siurana. En aquest sentit, cada dia de la Fira es realitzaran degustació de producte, de 19 a 20 h, vinculat a la DOP Siurana, i de 20 a 21 h, de vermut de Reus.

Zona infantil

La Fira compta amb una zona infantil diferenciada, en la que s’ubiquen les tradicionals atraccions de fira, així com el circuït de ponis. Com a novetat, aquest any es comptarà amb la participació dels gegants petits de la Colla gegantera de Reus, que ballaran el dissabte a partir de dos quarts de vuit, i el Ball de Cavallets de Reus, que es podrà veure el diumenge a la mateixa hora.

tracking