Diari Més

El Carme, repugnat per la visió d'una trampa on els coloms moren de gana

Denuncien una mala gestió de la gàbia, situada en un bloc abandonat de l’Incasòl que el barri fa temps que vol perdre de vista

Fa un mes, els veïns van conviure durant diversos dies amb la imatge de desenes de coloms morts per inanició dins de la gàbia trampa.

El Carme, repugnat per la visió d'una trampa on els coloms moren de ganaRomà Rofes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Veïns l’Harmonia del Carme ha denunciat a l’Ajuntament la gestió d’una trampa de coloms perquè en reiterades ocasions els residents dels blocs propers han hagut de conviure durant dies amb la imatge de diverses d’aquestes aus mortes per inanició. L’estructura està instal·lada al terrat d’un edifici abandonat que és propietat de l’Incasòl i que els veïns esperen perdre de vista aviat, tot i que encara no hi ha una data concreta d’enderrocament. El bloc se situa entre els carrers Sant Benet, Sant Francesc i Closa de Freixa.

«Un veí que té el balcó a quatre metres de la trampa es va queixar que la imatge era tan desagradable que no deixava sortir la seva criatura al balcó. Fins i tot sortien rates a menjar-se els coloms», explica Pere Corrales, president de l’entitat veïnal. Les morts de coloms per inanició en aquesta gàbia són recurrents, però el pitjor episodi es va viure a principis del mes passat. La trampa va estar sense manteniment durant setmanes, i al terra s’hi van acumular durant dies una vintena de cadàvers d’aus.

Esperant l’enderroc

En declaracions a aquest diari el regidor d’Urbanisme, Marc Arza, ha manifestat que esperen tancar en el termini d’uns mesos un acord amb la Generalitat perquè es faci càrrec de l’enderroc de l’edifici que allotja la gàbia i del que hi ha al costat. Els veïns del barri fa anys que esperen aquesta actuació. Anys d’abandonament d’aquest dos blocs han fet que s’hagin convertit en una zona d’atracció de coloms. L’enderroc, a més, permetria unir en una gran plaça dos espais oberts ara ocupats per dues zones blaves: la de Sant Francesc, connectada amb el raval Martí Folguera pel Portal del Carme, i la que hi ha entre el carrer Sant Benet i la Closa de Freixa. Tot i que no està concretat, els veïns esperen que els terrenys es converteixin en un espai urbanitzat amb arbres.

12 gàbies a la ciutat

La d’aquest bloc és una de les 12 gàbies de captura que la regidoria de Medi Ambient té distribuïdes en els punts on es detecta una major presència de coloms. Aquesta consisteix en una porta només d’entrada que atrapa els coloms que hi accedeixen atrets pel pinso que hi col·loquen a l’interior. La trampa necessita el manteniment continu d’un operari que retira els exemplars capturats i diposita el menjar per tornar a atreure’n de nous. Segons l’Ajuntament, aquesta xarxa de gàbies ha permès la captura de 2.000 exemplars en els primers cinc mesos de l’any. A banda d’aquestes gàbies, el consistori utilitza també altres mètodes de control com falcons o sistemes sonors antiestornells, i des del gener està fent una prova pilot amb pinso anticonceptiu.

Fa un mes, els veïns van conviure durant diversos dies amb la imatge de desenes de coloms morts per inanició dins de la gàbia trampa.

El Carme, repugnat per la visió d'una trampa on els coloms moren de ganaRomà Rofes

tracking