Diari Més

Els organitzadors de les Barraques es plantegen sortir del Parc de la Festa

Entitats com el Casal Despertaferro o la CGT creuen que l’actual model està esgotat i demanen traslladar-les a un espai obert més cèntric

Imatge d'una anterior edició de les Barraques de Reus.

Els organitzadors de les Barraques es plantegen sortir del Parc de la FestaAjuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Coordinadora de les Barraques de Reus es reunirà abans de finals de mes per fer un balanç de l’edició d’enguany i debatre el futur d’aquesta proposta cultural que, segons diverses de les entitats que la formen, necessita un canvi de model que passa per traslladar-les fora del Parc de la Festa i celebrar-les en un espai obert més cèntric. El Casal Despertaferro ha manifestat a aquest diari la necessitat d’una reformulació que necessita abandonar el recinte que ha ocupat els nou darrers anys, visió ja expressada per la CGT en un comunicat.

«El que ha passat enguany és només un símptoma que reforça el que fa temps que veiem: les Barraques de Reus tenen un problema estructural important», afirma Adrià Aragonès, membre del Casal Despertaferro, referint-se al balanç de set detinguts que ha tingut aquesta darrera edició. Unes 50 persones han format enguany la plataforma Tinguem la Festa en Pau per denunciar el que consideren un excés de repressió policial en aquesta edició. En aquest sentit, Aragonès denuncia el paper de l’empresa de seguretat, i assegura que la majoria de les discussions van començar pel fet que els vigilants s’extralimitaven en les seves competències, cosa que ni l’Ajuntament ni el responsable van poder evitar.

«Dels 80.00 euros de despeses per l’esdeveniment, la meitat es destinen a la seguretat. En un espai obert es reduiria dràsticament aquesta partida, i podríem destinar-la a millorar l’oferta cultural», afirma Aragonès. Des del Casal Despertaferro avisen que, si la proposta per la propera edició és la mateixa que enguany, s’haurien de plantejar la seva participació en l’esdeveniment.

La Llibertat, una possibilitat

Per les seves característiques un dels espais que es plantegen és la plaça Llibertat, tot i que Aragonès avisa que es tracta d’una proposta informal que encara s’ha de treballar. El Parc Sant Jordi, en ser un recinte tancat, no entraria dins de les possibilitats. En tot cas, si la resta de les entitats i l’Ajuntament s’avenen al trasllat, des del Casal Despertaferro estan oberts a fer canvis horaris per garantir l’equilibir entre la celebració de la festa i el descans dels veïns. «En un espai obert del centre podríem començar les activitats a les sis de la tarda i acabar-les abans. Al Parc de la Festa no era possible per la llunyania i per la falta de zones d’ombra», afirma Aragonès.

Contactat per aquest diari, el consistori reusenc ha declinat fer comentaris sobre el futur de les Barraques de Reus, que s’abordarà a mitjà termini amb els actors implicats.

tracking