Diari Més

Trànsit

Un total de 72 persones van ser atropellades a Reus en el darrer any

El 2016, 314 ciutadans van resultar ferits, 294 lleus i 20 greus, en accidents de trànsit a les vies de la localitat

Imatge d'arxiu d'un pas de vianants de l'avinguda de Sant Bernat Calbó.

Un total de 72 persones van ser atropellades a Reus en el darrer anyOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus va registrar al 2016 un total de 72 atropellaments de vianants. És la xifra feta pública ahir per la Guàrdia Urbana dins el registre d’accidents de trànsit que es van produir a la ciutat en el darrer any. El sinistres en carrers i carreteres van arribar a una suma final de 968, si bé, el 97,83 per cent de les incidencies van ser accidents sense ferits (706) o amb ferits lleus (241). Només 20 van ser accidents amb ferits greus, i 1 amb resultat de mort. Respecte a l’any 2015 la sinistralitat creix en un 1,54 per cent, tot i que en valors absoluts representa només tres accidents més.

Pel que fa a les persones ferides en els accidents de trànsit, els serveis sanitaris van catalogar-ne a 294 com a lleus i a 20 com a greus, el que suma 314 ciutadans. Sobre la tipologia de sinistre, les col·lisions són, el primer motiu d’accidentalitat, amb un registre per part de la Guàrdia Urbana de 152 incidents el 2016. Cal tenir en compte però, que aquestes són únicament en les quals s’ha donat avís al cos policial. Les petites topades resoltes amistosament amb el full d’incidències de les respectives asseguradores, i sense avisar al cos policial, no entren en aquest còmput. 16 van ser les caigudes a la via o bolcades que es van produir, 10 registres té la Urbana de sortides de la via, i 6 van ser les actuacions per xocs contra objectes o elements de la via, entre d’altres.

Pel que fa als carrers i carreteres reusenques on el 2016 es van concentrar el major nombre de sinistres, el consistori apunta que es van produir «de manera uniforme per la ciutat» i que els punts varien d’un any a l’altre. Les vies on s’han registrat cinc o més accidents en el darrer any són l’avinguda de Salou, l’avinguda Marià Fortuny, el camí de Riudoms, l’avinguda Bellissens i l’avinguda dels Països Catalans.

En referència als vehicles implicats en els accidents de trànsit, els turismes encapçalen el llistat amb 293 sinistres, seguit a certa distància per les motocicletes amb 88 episodis, les furgonetes amb 66, els ciclomotors amb 32 i les bicicletes amb 16, entre d’altres.

El consistori reusenc destaca l’estabilització en el nombre d’accidents de trànsit amb ferits en els darrers anys: «La xifra es manté estable des de 2013 al voltant dels 260, amb l’única excepció del 2014, quan va baixar a 213 accidents», expliquen. Des de l’Ajuntament també es recorda que en els darrers anys s’han implantant tot un seguit de mesures recollides al Pla de Seguretat Viària que «han contribuït a pacificar el trànsit a la ciutat». Es tracta de mesures físiques a la via pública, com la millora de la senyalització o el redisseny de punts conflictius, i també de mesures adreçades a la ciutadania, com campanyes de prevenció i d’educació, la formació o el control, entre altres.

tracking