Diari Més

L'esperit gamberro dels anys 80 envaeix el Mercadal amb DJ's

Més de 200 persones van ballar al ritme de dos reusencs que punxaven a Parchís, Bye-Bye o Stars

Els protagonistes de la festa, 'DJ Juanjoo.' al centre a l'esquerra, i 'DJ Edu All on sound' a la dreta.

L'esperit gamberro dels anys 80 envaeix el Mercadal amb DJ'sJ.A. Torreblanca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos dels DJ que van fer vibrar les parets de les discoteques Parchís, Bye-Bye, Stars o Pacha durant la dècada dels anys 80 van aterrar ahir a la plaça del Mercadal per, com cantarien els Alphaville, fer sentir al públic Forever Young –sempre jove–. A la convocatòria dels reusencs DJ Juanjoo i DJ Edu All on sound, organitzada per Casa Coder i Déu n’hi do, van assistir 1.800 persones al llarg de la jornada. Tornaven a ballar aquells ritmes que tantes tardes i nits de discoteca els van acompanyar. «Els 80 eren una forma de vida. Era un moment on de sobte tothom s’expressava. Era un moment de novetats, se’ns començaven a obrir les portes del món. La gent tenia ganes de conèixer coses. Volien ballar i escoltar música d’una forma diferent. Va ser una època molt rica creativament parlant», apuntava Juanjo Ódena, qui va començar com a DJ professional als 15 anys. Recorda especialment la marcada personalitat de les diferents tribus de l’època: «Abans tenien contingut. Tenien moda, música i locals propis. Allí hi posàvem les cançons que esperaven», raonava.

El seu company de plats a la improvisada cabina, Eduard Alonso, remarcava la diversitat de generacions a les quals ha arribat la música dels vuitanta: «Engloben gent de totes les quintes. Els que en aquell temps eren vells i no havien pogut gaudir abans, als propis dels vuitanta i la gent que ha vingut després», comentava aquest punxadiscos que encara avui continua en actiu. Explica que el reggaeton s’ha apoderat de les discoteques i de les principals festes, però que la gent segueix demanant, com sempre, temes dels anys vuitanta per combinar-ho: «Volen que els hi posis La Bicicleta de Shakira o el Despacito, però mai s’obliden dels 80!». Alonso observa, amb tots els anys de professió que duu a les espatlles, una diferència molt clara en la manera de consumir música d’abans i d’ara: «Jo podia posar la de Billie Jean durant cinc anys seguits i més, i era normal. Ara, les cançons, com que sonen per tot arreu i a totes hores, les acabem avorrint molt més ràpid. En pocs mesos ja les tens cremades», exposava.

Amb la roba original que usava

De tots els participants a la festa, va destacar sobretot el carismàtic Rafael Torres, qui va voler enfundar-se camisa i pantalons que feia servir en aquella època per sortir als locals, per sentir-se completament dins de la festa. «M’he volgut mentalitzar ja des de casa de què era una festa dels 80», explicava rient.

Rafael Torres es va vestir amb la roba que es posava aquells anys.

L'esperit gamberro dels anys 80 envaeix el Mercadal amb DJ'sJ. A. Torreblanca

tracking