Diari Més

Denuncien el precari estat de l'asfalt de l'avinguda President Companys

Els veïns es queixen de la barreja de quitrà i pedra, pel soroll que fa, i dels forats: un ja té cinc centímetres de profunditat

L'encreuament amb Jacint Barrau

Denuncien el precari estat de l'asfalt de l'avinguda President CompanysJoan Antoni Torreblanca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Quan jo era president de la comunitat ja vaig enviar una queixa formal a l’Ajuntament i no em van ni contestar. Però és que, en els darrers deu anys que porto vivint aquí, no s’han preocupat d’aquest carrer. Només obren l’asfalt per fer canalitzacions de llum o d’aigua i el tenim ple de pedaços. Això sí, per pintar la zona blava sí que venen», explica indignat un veí de l’avinguda President Companys, annexa a l’antic hospital. El tram entre el carrer de Sant Joan i el Camí de Riudoms presenta un asfalt barreja de quitrà i pedra en un estat molt precari, amb grans forats, especialment en dos punts, que segons denuncien els veïns, suposen un clar perill per als usuaris que es mouen per aquesta via en bicicleta o en moto.

Un d’ells és a l’encreuament amb el carrer Jacint Barrau. Algunes de les pedres han perdut el recobriment i queden sense cap fixació, deixant a més, un forat. L’altre punt especialment problemàtic, es troba encara si cap, en pitjor situació: al mig del carril de circulació, a l’alçada del número 11, s’ha anat creant amb el pas dels anys una enorme esquerda, que regla en mà, ha arribat a provocar un forat de ben bé cinc centímetres de profunditat. Els cotxes, camions i furgonetes hi passen sense més problema, però per a la ciclista Teresa Carretero, és un possible punt negre a tenir en compte, per evitar. El mateix afirma el Robert, un veí del carrer que habitualment ha transitat en moto per la via i que apunta al risc que suposa la manca d’uniformitat del ferm.

La pedra se sent molt més

L’Esperanza Merino explica que molts veïns mai han estat satisfets amb el tipus de paviment. La barreja de quitrà amb pedra fa que el pas de qualsevol vehicle s’escolti d’una forma més pronunciada: «Nosaltres vivim en un primer pis i ho sentim molt. No és que passin molts cotxes, però ressona. Quan vam arreglar la casa vam decidir posar doble vidre per no sentir-ho tant», explica. Comparteix l’opinió de Merino el Justo, un altre resident qui creu que l’Ajuntament hauria de plantejar-se cobrir la via únicament de quitrà per evitar el soroll.

Per aquest jubilat, la problemàtica amb la manca de manteniment no és exclusiva de l’avinguda President Companys: «En els carrers que m’hi fixo, veig que gairebé tots tenen algun o d’altre forat a terra. Cal arreglar-ho, ja que això també repercuteix negativament en el desgast dels cotxes i a més, crec que de cara als turistes, en ple centre, tampoc dóna una bona imatge», comenta.

tracking