Diari Més

Societat

Denuncien «repressió policial i abús de poder» a les festes de Barraques

La plataforma Tinguem la Festa en Pau  arriba a parlar, fins i tot, de «tortures i pallisses»

Els integrants de la plataforma es van concentrar ahir a la tarda.

Denuncien «repressió policial i abús de poder» a les festes de BarraquesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma Tinguem la Festa en Pau, integrada per ciutadans a títol personal i diversos col·lectius reusencs, i erigida com a representant de «les víctimes» de les festes de Barraques, va denunciar ahir el que qualifiquen, segons una de les portaveus, Sara Valero, de «repressió policial i abús de poder per part dels cossos de seguretat pública i privada». Una altra de les portaveus va definir les jornades de Barraques com «un autèntic estat policial».

Segons va assegurar, han viscut «controls exagerats; com ara fer treure les sabates, segregació de sexes a les cues i un clima hostil que ha acabat provocant conflictes». La jove es preguntava «com es justifiquen tantes detencions» i el que va arribar a titllar de «tortures»; que segons la plataforma han rebut les persones detingudes, «que han sigut apallissades fora del recinte».

«Estem parlant de persones que estaven dialogant amb forces de seguretat i de sobte són detingudes amb acusacions il·legítimes. Per exemple, una persona que parlava amb el cap de seguretat va ser expulsat del recinte, i ha acabat amb una pena de presó».

Un dels voluntaris que va treballar a Barraques, Joan Besora, indicava que, tot i dur l’acreditació i pertànyer al grup de treballadors, va patir un escorcoll on li van registrar «fins i tot el paquet de tabac». Per a Besora, si s’hagués apostat «pel diàleg, la tranquil·litat, el respecte a totes les persones i la seguretat real, res de tot això hauria passat».

La plataforma ciutadana demana ara responsabilitats polítiques a l’Ajuntament de Reus, ja que, en la seva opinió, «ha contractat a una empresa de seguretat que no ha seguit els protocols i ha acabat provocant inseguretat».

tracking