Diari Més

El carrer Sant Llorenç, parcialment tancat pel risc de picades d'abella

El complicat treball per localitzar l’abella reina i retirar-la fan que no hi hagi data per retirar la tanca

Una tanca de la Guàrdia Urbana avisa del perill.

El carrer Sant Llorenç, parcialment tancat pel risc de picades d'abellaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des del diumenge el cèntric carrer Sant Llorenç de Reus està tancat preventivament pel risc de picades d’abella. Si, després de les primeres incidències amb la gent en forma de molestes picades, provocades per unes abelles que es mostraven molt nervioses per culpa de la calor, la primera intervenció dels Bombers de la Generalitat va permetre retirar el gran rusc situat en una façana d’una casa abandonada, concretament en un fals sostre de l’edifici número 5 d’aquest carrer, al costat de la Plaça Prim, encara no s’ha pogut donar per finalitzada la intervenció ja que ahir els vianants i comerciants de la zona es tornaven a queixar per les picades. El motiu d’això és que l’abella reina d’aquest rusc encara no ha estat capturada.

Els treballs de recerca de l’insecte poden durar un cert temps, des de l’Ajuntament no poden dir quan estarà solucionat aquest molest problema viari. I des del Consistori s’indica que, malgrat haver-hi tanques, «els veïns poden circular amb normalitat. El que fem des de l’Ajuntament és advertir del risc de picades», expliquen. Malgrat que matisen que no es prohibeix el pas a ningú».

El fet de trobar l’abella reina és un treball laboriós i que requereix també molta sort, ja que mentre no es retiri l’insecte, el problema no estarà resolt, ja que els insectes acudiran a la crida de la seva reina.

Davant d’aquesta situació, la Guàrdia Urbana de Reus i per evitar majors ensurts, va optar per tancar el carrer amb una tanca, a tocar de la plaça de Prim, i una cinta amb un paper que avisa del perill de les abelles i del risc de picades.

La normalitat tornarà un cop es resolgui aquest problema i aleshores es restablirà la circulació sense impediments pel carrer Sant Llorenç.

Un altre incident similar

Aquesta situació no és nova a Reus, ja que fa menys d’un mes, es va haver d’intervenir en una situació similar, malgrat que en aquella ocasió no va acabar amb el tancament d’un carrer, sinó que un rusc d’abelles s’instal·là a la plaça del Mercadal. Els insectes es trobaven agrupats i es feien visibles en la part inferior d’una cadira d’una de les terrasses que hi ha davant del Gaudí Centre. Finalment es va aconseguir treure el rusc i també la seva abella reina.

tracking