Diari Més

Sant Josep Obrer homenatja «els qui han cregut en el barri i l'han fet millorar»

L’Associació de Veïns I de Maig reconeix la tasca d’institucions i càrrecs però també dels qui, a peu de carrer i dia a dia, «hi han aportat el que tenien»

Alguns dels assistents a l'acte celebrat ahir.

Sant Josep Obrer homenatja «els qui han cregut en el barri i l'han fet millorar»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Veïns I de Maig va retre ahir homenatge a «tots aquells que, d’una manera o altra, han contribuït a millorar el barri en els darrers anys». Des de la professora de català al director dels Serveis Territorials del Departament de Treball, de l’encarregada de cuinar les paelles quan hi ha festa fins al Director de Qualitat de l’Edificació i Rehabilitació de l’Habitatge, «tothom hi ha posat el que tenia per això es mereixen tot el nostre agraïment», explicava el president de l’Associació de Veïns I de Maig, Eduardo Navas.

Per això, tots van tenir el seu petit moment en un acte que va dur-se a terme ahir al vespre i on també van ser presents el president de la Federació d’Associacions de Veïns de Reus i membres del govern i de diferents formacions polítiques, entre altres. I és que «han estat molts els que han col·laborat o han cregut en el barri i en que podria ser una altra cosa, i hi han posat materials, coneixement o qualsevol cosa que ens ha ajudat», afegeix Navas, conscient que «no ha estat fàcil i es mereix un reconeixement».

«El que ha anat aconseguint la gent del barri a través d’aquestes col·laboracions» es pot veure aquests dies, en forma d’exposició oberta, a la Biblioteca Central Xavier Amorós, on s’exhibeixen els resultats dels tallers de què pren part el veïnat i també imatges relacionades amb Sant Josep Obrer i el seu entorn més proper, a la vista de tothom qui vulgui fer una immersió en la identitat del barri.

Del mestre al Mosso d’Esquadra

Un dels exemples més senzills però alhora de gran rellevància és el de «veïns que són persones grans i que pensaven que s’havien despenjat d’aquests temps. A partir dels tallers d’informàtica han pogut aprendre i veure que serveixen per a moltes coses», concreta Navas. Més enllà d’això, «els Mossos d’Esquadra ens han ajudat a portar la tranquil·litat al barri, des d’Habitatge ha donat solucions en el seu camp, l’Ajuntament ha millorat la neteja... Han col·laborat, en el fons, en millorar la qualitat de vida de la gent d’aquí». Amb tot, «el canvi ha estat molt gran i ara la gent pot sortir a la gent, es coneix, ha creat una comunitat», una qüestió de què «gaudim tots malgrat que encara queda molta feina».

tracking