Diari Més

Martín: «No és hora d'entrar al govern sinó de pensar en un altre model»

El PSC suspèn Pellicer a l’equador d’un mandat que «el millor que podria fer per Reus és acabar-se»

Guaita, Martín, Martínez i Pozuelo, a la seu de la plaça del Castell.

Martín: «No és hora d'entrar al govern sinó de pensar en un altre model»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu del PSC a Reus, Andreu Martín, va fer balanç ahir, a la seu de plaça del Castell, dels dos anys del govern que encapçala l’alcalde Carles Pellicer, coincidint amb l’equador del mandat. El desequilibri econòmic de l’Hospital Sant Joan, el procés per la licitació de l’Estadi Municipal que va suprimir el camp de rugbi, l’horari de l’Aeroport o la creació d’uns cinemes a La Fira Center Comercial que seran «precaris» van centrar el discurs del socialista, que concloïa que «el millor que li pot passar a Reus és que s’acabi aquest mandat». Pel que fa a la possibilitat d’entrar al govern que la formació va posar damunt la taula en el debat de la qüestió de confiança sobre Pellicer, Martín va expressar-se amb claredat: «No és hora d’entrar al govern, gairebé és hora de pensar en un model que substitueixi el govern actual».

El PSC ha editat un butlletí on posa nota a un Pellicer que «suspèn» en la seva gestió i destaca que ha aportat «zero solucions», «no lluita per Reus», demostra una «improvisació premanent», ha «perdut grans oportunitats» i, en definitiva, «no és de fiar». Martín recupera una trentena de propostes plantejades al govern «encaminades a fer de Reus una ciutat emprenedora i dinàmica i a atendre les necessitats de les persones, millorar el seu dia a dia». I és que, tal com ho entén el portaveu socialista, «un dels punts febles és el de les polítiques socials i les persones estan gairebé oblidades». El socialista no es referia a «les necessitats urgents que és clar que es cobreixen», sinó a «persones que tenen dificultats i que no necessiten assistència beneficiària». En l’àmbit sanitari, Martín deia que «el nostre sistema sanitari és un iceberg que s’està desfent en aquest clima de govern» i puntualitzava que «no pot ser que la solució sigui desprendre’ns de l’Hospital. No hi ha pes polític de l’alcalde en la negociació, estem fent només el que ens diu la Generalitat. És possible que sigui una solució còmoda per a la Generalitat gestionar-ho tot des de Barcelona però no hi ha ningú que ens defensarà com nosaltres».

Mocions al «calaix dels desitjos»

La reforma de l’estació d’autobusos «que és important però no arriba, la situació de la residència del CAPI d’Horts de Miró «que no s’entén per què encara avui continua tancada» o la desaparició de l’IMAC, fusionat amb l’Institut Municipal de Museus, «quan no havia generat unes pèrdues que obliguessin a realitzar aquest moviment», són bona mostra, concretava ahir Martín, de la «incapacitat d’un alcalde feble dins un govern feble». També l’«ampliació del Centre de Lectura, que ara es fa i ara no» o el carril bici i la vorera a Blancafort, «que de vegades entra i de vegades surt dels plans». El portaveu del PSC a Reus acusava l’alcalde de «no saber aprofitar les oportunitats» i criticava el salari dels membres del govern: «Gairebé sembla que tenim el Consell de Ministres al Mercadal. El resultat no justifica el sou».

Martín lamentava que, «no coses que volem només nosaltres, sinó coses que més han volgut, mocions aprovades, quedin guardades al calaix dels desitjos» perquè el govern no les materialitza. «L’alcalde ha optat per dir que sí a tot i, després, veure com ho pot resoldre», concloïa.

tracking