Diari Més

Intervenció recomana desestimar les al·legacions al pressupost municipal

El ple aprovarà el 23 de juny, amb tota probabilitat, els comptes del 2017 i dirà «no» a les reclamacions de DenouReus i de Demòcrates de Catalunya

Una imatge d'arxiu d'una de les darreres sessions de ple a Reus.

Intervenció recomana desestimar les al·legacions al pressupost municipalOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pressupost municipal del 2017 quedarà aprovat definitivament, amb tota probabilitat, aquest divendres, dia 23 de juny. L’ok ha de produir-se en el transcurs d’una sessió extraordinària de ple que, amb un únic punt a l’ordre del dia, debatrà i votarà la resolució formulada per Intervenció sobre les al·legacions que ha rebut, en el període d’exposició al públic, l’expedient de comptes que el govern impulsa des de l’abril en solitari. L’informe d’Intervenció recomana, segons apunten fonts municipals, desestimar aquestes al·legacions en base a «una sèrie de raons tècniques». El pressupost arribarà al ple havent aconseguit llum verda en la darrera comissió informativa. I resultarà, per tant, aprovat llevant d’un gir en el guió que el govern no contempla a hores d’ara.

La plataforma cívica DenouReus va ser la primera en registrar un «suggeriment formal» al pressupost, sota la voluntat que als comptes municipals s’inclogués «una partida que permeti la participació de la gent». És a dir, que es destinessin a pressupostos participatius els 750.000 euros que el PDeCAT va comprometre com a part de l’acord per aconseguir el «sí» de la CUP al pressupost de l’exercici 2016.

Les quotes de l’AMI

Aquest sol moviment va forçar, per ell mateix, la convocatòria del ple extraordinari del 23 de juny. I va frustrar l’aprovació de l’expedient que, d’una altra forma, hauria estat automàtica. En el penúltim dia del termini, el 7 de maig, Demòcrates de Catalunya també va presentar una reclamació al pressupost que, en el seu cas, persegueix el «pagament de les quotes pendents i la quota en vigor de l’adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), així com que s’«executi de manera immediata la instal·lació d’una estelada». La formació manté que la inclusió dins l’AMI no està suspesa.

Tècnics de l’Ajuntament han estudiat les al·legacions presentades per DenouReus i Demòcrates de Catalunya abans que es votin al ple. I, tal com concreten fonts municipals, seguint tràmits habituals quan es tracta del pressupost municipal, Intervenció ha elaborat un informe que, en aquest cas, argumenta la proposta de desestimar-les. Per això, detallen les mateixes fonts, allò que el govern durà al ple és una resolució en negatiu: el que s’hi votarà és no incorporar els suggeriments a l’expedient de l’exercici 2017. El pressupost municipal entrarà en vigor, ja definitivament aprovada si tot s’esdevé tal com s’espera, des del mateix moment que els regidors deixin enrere el saló de plens.

El primer expedient de pressupost municipal per al 2017 l’havia portat el govern, sense èxit, al ple del passat 7 d’abril. El «no» de l’oposició va desembocar en una qüestió de confiança vinculada als pressupostos en què l’alcalde tampoc no va rebre el suport majoritari però on igualment no hi va haver cap candidat que assolís el consens necessari per plantejar-ne alternativa i encapçalar una moció de censura en el primer termini previst.

L’oposició treballa, tal com han anunciat els diferents grups municipals en les darreres setmanes, en una opció sòlida amb la vista posada a l’octubre, quan ERC i Ara Reus siguin legalment hàbils per, si és que així ho volguessin, integrar-se en una entesa que fes caure Pellicer del càrrec que actualment ocupa.

Un procés de dos mesos

En total, i quan quedi definitivament aprovat aquest divendres, el govern haurà invertit dos mesos en aconseguir llum verda per al pressupost municipal 2017. I en disposarà arribats al juny, amb la meitat de l’any, després que la meitat de l’any s’hagi consumit amb el pressupost prorrogat del passat 2016.

tracking