Diari Més

Mobilitat

Una flota «totalment usada» provoca els retards intermitents a la L11 de Reus

La línia de bus, la primera que perd vehicles quan es declara una avaria, viu de nou episodis d’incidències que allarguen el temps d’espera a les parades

Un dels autobusos municipals que circulen a la L11.

Una flota «totalment usada» provoca els retards intermitents a la L11 de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els retards que ha estat patint, en un parell d’episodis al llarg de les darreres setmanes, la L11 de bus per avaries mecàniques a alguns dels vehicles municipals són fruit d’una «flota tensionada i totalment usada» i alhora d’«incidències mecàniques» que «no arriben tampoc a un nombre molt preocupant i no haurien de fer-nos patir pel servei de forma continuada». Al moment que es detecta una avaria, «tenim dos autobusos petits per substituir» els que han patit la incidència en qüestió «però un d’ells és molt vell, té 14 anys, i tot sovint té problemes», explica el regidor i president de Reus Transport, Marc Arza.

«Quan no només ens falla un autobús sinó que ens fallen dos alhora pot passar que tinguem problemes per mantenir el servei, però això passa poques vegades», concloïa Arza en el ple de principis de juny i a preguntes del PP. El regidor detallava que «hi va haver algun problema fa poques setmanes però en l’últim any hem tingut només un parell d’episodis que hem resolt ràpidament». Veïns del barri Fortuny explicaven dijous que les incidències han tornat a donar-se i que, de nou, la L11 ha augmentat el temps entre el pas d’un autobús i del següent en una situació que s’ha estat donant de manera intermitent i que genera desconcert entre els qui aposten per aquest mitjà de transport a diari. De fet, Reus Transport informava de retards el 12 i el 14 de juny a través del seu perfil a les xarxes socials.

En el mateix ple, Arza precisava que «si comencem a deixar d’oferir servei a la L11 quan tenim problemes és perquè la L11 va paral·lela, en bona part del seu recorregut, a la L10. I, per tant, no deixem de donar servei sinó que passem de fer-ho cada 10 minuts a fer-ho cada 20 minuts». «En tot cas, és la millor manera de encarar aquest tipus de problemes», concloïa el president del Reus Transport, que recordava que «per evitar això ja vam engegar el procés per renovar la flota».

«Si no fa falta, per què hi és?»

«Tenim previst rebre els primers autobusos a finals del 2018, d’aquí a un parell d’anys llargs», deia, i concretava que «mentrestant el que fem és cuidar molt el manteniment dels que ja tenim i mirar que les incidències siguin tan poques com sigui possible. Els autobusos es fabriquen especialment per nosaltres no hi ha mercat de segona mà i el que podem fer és el que ja fem».

Des de l’Associació d’Amics del barri Fortuny, la presidenta Pepita Roig lamentava dijous que les incidències «han continuat aquests dies» afectant la L11. I es preguntava amb ironia, davant l’explicació sobre retirar autobusos a aquesta línia quan hi ha hagut una avaria a algun dels vehicles, «si va paral·lela a la L10 i realment no fa falta tenir-la, per què la tenim? I si la línia fa falta, llavors per què ens la treuen?».

tracking