Diari Més

L'ANC ha imprès els cartells de l'AMI de plàstic i els reposarà «indefinidament»

L’entitat impulsora de visibilitzar l’adhesió a la independència als accessos de Reus ha rebut donacions de particulars arran de les destrosses als indicatius

Un dels cartells va ser pintat amb la bandera espanyola.

L'ANC ha imprès els cartells de l'AMI en plàstic i els reposarà «indefinidament»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ni haver arrencat un dels cartells que visibilitzen l’adhesió de Reus a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ni tampoc haver-ne tapat l’altre amb la bandera d’Espanya poques hores després de la seva instal·lació no evitaran que la ciutat mantingui els indicatius de l’acord adoptat al ple del 13 de juliol del 2015. L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha enviat a imprimir «un bon grapat» de nous cartells, en material plàstic, amb què cobrirà «indefinidament» la xapa metàl·lica on pot llegir-se el missatge de Municipi adherit a l’Associació de Municipis per la Independència «tantes vegades com ens la tapin, sempre que sigui necessari, per mantenir tot el que vol expressar». La xapa que va desaparèixer fa quatre dies també es retornarà al lloc.

El coordinador de l’ANC a Reus Jaume Ollé valora les destrosses els indicatius de l’AMI, que s’havien ubicat en els accessos per l’avinguda de Salou i la de Tarragona, com un acte consumat per «persones violentes i molt poc demòcrates. Hi ha banderes espanyoles per tot arreu i cap d’elles no ha patit cap incident. Nosaltres no ens posem amb el que fan ells i l’únic que hem fet és posar cartells que diuen la veritat, perquè Reus és un municipi adherit a l’AMI».

I és que, tot i que des de Ciutadans recordaven, en un comunicat emès dilluns per mostrar el rebuig a «l’ús d’espais públics amb finalitats partidistes» que, com a conseqüència del recurs presentat pel govern de Reus a la resolució que anul·lava la vinculació a l’AMI «segueix suspesa fins que no hi hagi una sentència en ferm», Ollé detalla que aquesta «no està suspesa. Precisament fins la sentència ferma, no ho està, perquè la sentència inicial pot revocar-se encara». «De fet, hi ha un informe de l’interventor que diu que s’ha de pagar perquè en som part», conclou.

A través de plantilles

L’ANC va aprovar dimarts passat, en l’assemblea setmanal de l’entitat la reposició de la placa metàl·lica sostreta i la impressió de cartells en material plàstic «en previsió que això ens pugui tornar a passar». Els nous indicatius estaran col·locats «probablement aquest mateix cap de setmana, o dilluns a molt tardar». Les destrosses als primers indicatius han despertat els «donatius d’algunes persones que se’ns han adreçat per donar-nos suport».

Els cartells d’adhesió a l’AMI «ni els instal·la ni els proporciona en cap cas, mai, l’AMI», apuntaven ahir fonts consultades de la pròpia Associació de Municipis per la Independència. El que sí que fa és «oferir una plantilla per tal que, més o menys, tots els cartells siguin molt similars». Els primers cartells havien suposat una inversió de prop de 100 euros cadascun. Les destrosses que van patir «no les hem denunciat perquè no té sentit fer-ho si no sabem qui és el culpable».

tracking