Diari Més

Salut

Reus serà la seu del Dia Mundial del Donant de Sang el 2018

L'acte tindrà lloc el 14 de juny del 2018

Noemí Llauradó ha

Reus serà la seu del Dia Mundial del Donant de Sang el 2018Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus serà, el proper 14 de juny del 2018, la capital a Catalunya del Dia Mundial del Donant de Sang. La regidora de Salut, Noemí Llauradó, ha recollit aquest dimecres a Vic, just un any abans de la cita, el relleu de la capital d’Osona, la qual ha estat l’encarregada d’acollir l’acte d’enguany que ha reunit més de 700 persones.

Des del 2005, les Associacions de Donants de Sang de Catalunya aprofiten la celebració del dia mundial per convocar un acte central que serveixi per retre un homenatge als donants de sang, entitats, institucions i organitzacions que contribueixen a difondre la necessitat de donar sang.

L’Organització Mundial de la Salut celebra el 14 de juny el Dia Mundial del Donant de Sang per homenatjar la donació altruista. Aquest dia se celebra l'efemèride del patòleg i biòleg Karl Landsteiner, el qual, l'any 1901, va descobrir l'existència dels grups sanguinis A, B, AB i O, i va concloure que les persones del mateix grup o de tipus compatibles poden rebre transfusions de sang les unes de les altres.

tracking