Diari Més

Salut

Comín: «L'Hospital té futur i les decisions en temes col·laterals no s'han pres»

El conseller evita el consorci i el desequilibri en un acte d’ERC sobre salut a Reus i diu que el Departament encara «no és responsable del que passa»

Toni Comín i la regidora de Salut de l'Ajuntament, Noemí Llauradó.

Comín: «L'Hospital té futur i les decisions en temes col·laterals no s'han pres»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consorci Generalitat-Ajuntament que, a partir de l’1 de gener del 2018, assumirà la gestió de l’Hospital Sant Joan de Reus es troba ara en una fase de «treball tècnic, que és molt complex perquè té implicacions jurídiques i financeres. I s’està fent feina per complir amb el calendari previst, que és que el mateix dia 1 sigui Salut qui tindrà la participació majoritària i siguem llavors tots corresponsables de les decisions que prengui l’òrgan de govern». Són paraules del conseller de Salut, Toni Comín, a preguntes dels periodistes i després de participar en un acte organitzat per ERC a la plaça de la Llibertat, sota el títol Construir una nova república. Parlem de Salut, que va allargar-se durant prop d’hora i mitja i on Comín va evitar fer cap al·lusió al desequilibri econòmic de l’Hospital o a la constitució de l’entitat pública que n’agafarà les regnes en només sis mesos.

En una atenció posterior als mitjans de comunicació que no estava prevista, Comín va subratllar que «en aquests moments, res del que passa a l’Hospital és responsabilitat encara del Departament des del punt de vista de gestió perquè es tracta d’un centre que és de propietat municipal» i va detallar que «totes les negociacions que s’estan mantenint en aquest moment amb la part sindical, amb el Comitè d’Empresa, tampoc no corresponen al Departament».

Treballadors de l’equipament havien fet públic, en un tancament de 24 hores a les instal·lacions que el Comitè d’Empresa impulsava com a protesta per les conseqüències del dèficit la setmana passada, que «vam demanar una reunió amb el conseller però ens va derivar al director dels Serveis Territorials. I això ja ens està bé. Però, voldríem que Comín conegués la situació de primera mà». En aquest sentit, Comín va detallar ahir que «el que sabem és que la direcció de l’Hospital està negociant d’acord al conveni col·lectiu vigent, que és l’habitual a tots els hospitals de Catalunya. I hi pot haver discussions, és una cosa normal en totes les empreses del país».

«Serrells» en estudi

Sobre el trasllat del futur consorci a la pràctica, i sobre la repercussió que tot plegat tingui o no en els treballadors, el conseller de Salut va explicar que «el que s’endurà el consorci són professionals i contracte de l’Hospital. Tota la resta són serrells sobre els quals s’està treballant en aquest moment. Són qüestions que estan en estudi i sobre les quals no toca pronunciar-se». «Sabem que els treballadors tenen incertesa però més incertesa tindrien si no haguéssim anunciat una decisió que és la que garanteix la supervivència de l’Hospital. L’Hospital sobreviurà i té el seu futur garantit gràcies a aquesta institució mixta. Les decisions en molts temes col·laterals no estan preses, estan en estudi», va concloure el conseller.

tracking